Obavijesti iz općine

9. Krampuslauf – cesta zatvorena

OBAVIJEST O ZATVARANJU CESTE – Obavještavamo vas da će sutra, 15. prosinca od 17:30 do 21:30 sati za promet biti zatvoren dio županijske ceste ŽC 2003 u Svetom Martinu na Muri na dijelu Glavne ulice i dijelu Trga Svetog Martina zbog održavanja manifestacije 9. Svetomartinski Krampuslauf

Izložba umjetničkih djela

Srdačno vas pozivamo na izložbu umjetničkih likovnih djela. sa slikama, crtežima, skulpturama, prozom i poezijom na kojem će se predstaviti Zlatko Kraljić, žena Biserka Filipan Kraljič i sinovi David te Gregor Kraljić.”. Izložba će se održati u četvrtak 20. rujna u 19:00 h, u Galeriji A. Trstenjak (Dom kulture) u Ljutomeru izložbu Obitelji Kraljić.

PLIN obavijest

Međimurje-Plin d.o.o. Čakovec, Vas obavještava da će zbog prespoja novog plinovoda doći do privremenih prekida opskrbe plinom dana: srijeda 19.09.2018. u periodu 7:30 h do 14:00 sati, u naseljima Sveti Martin na Muri, Brezovec, Vrhovljan ( Čakovečka ulica).

25. TRADICIONALNI MURA-KUP 2018.

Dana 08. 09. 2018. godine ŠRD Čikov Sveti Martin na Muri organizira tradicionalni 25. Mura-kup koji će se održati na starom rukavcu rijeke Mure u Žabniku kod Svetog Martina na Muri. Natjecanje će se održati od 09:00 do 12:00 sati. Proglašenje najuspješnijih ekipa očekuje se oko 13:30 sati. Prijavljena je 21 ekipa iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske te se očekuje preko 150 natjecatelja. Vidimo se 🙂

Zatvorena cesta ŽC2003

Županijska cesta ŽC 2003 u naselju Sveti Martin na Muri, tj. na dijelu Glavne ulice i Trgu Svetog Martina biti će u potpunosti zatvorenu u Nedjelju u periodu od 14:00 do 18:00 sati, povofom obilježavanja Dana turizma ( Povorka starih zanata ).

Svjetsko prvenstvo u ultramaratonu

Za točno tri mjeseca, u Terme Sveti Martin, sa svih strana svijeta, iz Japana, Australije, Brazila i Argentine, Južnoafričke republike, europskih zemalja i susjednih zemalja regije, slijevat će se najbolji svjetski ultramaratonci i ultramaratonke, da bi u Hrvatskoj odlučili tko je najbolji. Dana 8. rujna 2018. s početkom u 07:00 započeti će utrka Svjetskog prvenstva u ultramaratonu, u trčanju na 100 km (sto kilometara).

Svjetsko ribolovno prvenstvo

Reprezentacije iz 20 zemalja svijeta biti će sudionici 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog prvenstva u kategoriji invalida i Masters kategorije, koje će se održati 16. i 17. lipnja 2018. godine na Staroj Muri u Žabniku kod Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica.

Visok vodostaj rijeke Mure

Rijeka Mura poziva na oprez. Obavještavamo vas da su dijelovi rukavaca rijeke Mure poplavili prilaz skeli u Žabniku, pa vas molimo da svoj posjet odgodite u vrijeme kada će prilaz biti siguran. Granični prijelaz Sveti Martin nas Muri je također zatvoren za sav promet.

Edukativna radionica “Igrajmo se EKO”

U nedjelju 10. lipnja 2018. godine organiziramo kreativno – edukativnu radionicu “Igrajmo se EKO”. Okupljanje je u 8:45 sati kod najsjevernije točke u Žabniku, a zatim u 9:00 sati zajedno odlazimo na obližnje punktove na kojima ćemo se igrati, istraživati i zabavljati u prirodi.
Prijavite se do 31.05.2018. godine!
Veselimo se zajedničkom druženju!

(Za prijave i ostala pitanja dostupni smo na dolje navedenim kontaktima. Kod prijave molimo dostavite ime, prezime i datum rođenja djeteta te ime, prezime i broj telefona roditelja/skrbnika)

U LIPNJU OPĆINA POSTAJE JEDAN OD DOMAĆINA SVJETSKOG RIBOLOVNOG PRVENSTVA

Najbolji svjetski ribolovci, veterani i invalidi natjecat će se u ovom našem lijepom kraju. Očekujemo oko 37 reprezentacija iz 26 zemalja svijeta. Bit će ovo jedna prekrasna promocija Međimurja i Hrvatske– kazao je predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer. Na natjecanjima će ukupno sudjelovati oko 400 natjecatelja, a samo natjecanje održat će se u Žabniku, Podturnu i Selnici. Program otvaranja prvenstva organizirat će se u Murskom Središću. U Termama Sveti Martin tom prigodom očekuju oko 2000 noćenja.