Obavijesti iz općine

Granični prijelaz NOVO

Policijska uprava međimurska obaviještava građane da je novo radno vrijeme graničnog prijelaza za pogranični promet Sveti Martin na Muri (RH) – Hotiza (SLO) od 5 do 23 sata tijekom svih sedam dana u tjednu.

Kanalizacija

Poštovani građani Općine Sveti Martin na Muri!

Međimurske vode d.o.o. Čakovec, kao nositelj investicije Aglomeracija Mursko Središće i kao isporučitelj vodnih usluga za područje Općine Sveti Martin na Muri, u postupku za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, temeljem prethodno prikupljene dokumentacije, održat će u Vašoj općini sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju za korisnike:

  • iz naselja Marof, Vrhovljan, Žabnik i Sveti Martin na Muri koji dosad nisu sklopili ugovor, te
  • iz naselja Brezovec, Jurovec, Lapšina i Čestijanec.

Sklapanje ugovora o priključenju održat će se dana 22.02.2019. godine (petak) u vremenu od 11,00-17,00 sati, u Kongresnoj dvorani (prostorija iznad općine) u Svetom Martinu na Muri.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

S poštovanjem,

Vaše MEĐIMURSKE VODE d.o.o. Čakovec

 

9. Krampuslauf – cesta zatvorena

OBAVIJEST O ZATVARANJU CESTE – Obavještavamo vas da će sutra, 15. prosinca od 17:30 do 21:30 sati za promet biti zatvoren dio županijske ceste ŽC 2003 u Svetom Martinu na Muri na dijelu Glavne ulice i dijelu Trga Svetog Martina zbog održavanja manifestacije 9. Svetomartinski Krampuslauf

Izložba umjetničkih djela

Srdačno vas pozivamo na izložbu umjetničkih likovnih djela. sa slikama, crtežima, skulpturama, prozom i poezijom na kojem će se predstaviti Zlatko Kraljić, žena Biserka Filipan Kraljič i sinovi David te Gregor Kraljić.”. Izložba će se održati u četvrtak 20. rujna u 19:00 h, u Galeriji A. Trstenjak (Dom kulture) u Ljutomeru izložbu Obitelji Kraljić.

PLIN obavijest

Međimurje-Plin d.o.o. Čakovec, Vas obavještava da će zbog prespoja novog plinovoda doći do privremenih prekida opskrbe plinom dana: srijeda 19.09.2018. u periodu 7:30 h do 14:00 sati, u naseljima Sveti Martin na Muri, Brezovec, Vrhovljan ( Čakovečka ulica).

25. TRADICIONALNI MURA-KUP 2018.

Dana 08. 09. 2018. godine ŠRD Čikov Sveti Martin na Muri organizira tradicionalni 25. Mura-kup koji će se održati na starom rukavcu rijeke Mure u Žabniku kod Svetog Martina na Muri. Natjecanje će se održati od 09:00 do 12:00 sati. Proglašenje najuspješnijih ekipa očekuje se oko 13:30 sati. Prijavljena je 21 ekipa iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske te se očekuje preko 150 natjecatelja. Vidimo se 🙂

Zatvorena cesta ŽC2003

Županijska cesta ŽC 2003 u naselju Sveti Martin na Muri, tj. na dijelu Glavne ulice i Trgu Svetog Martina biti će u potpunosti zatvorenu u Nedjelju u periodu od 14:00 do 18:00 sati, povofom obilježavanja Dana turizma ( Povorka starih zanata ).

Svjetsko prvenstvo u ultramaratonu

Za točno tri mjeseca, u Terme Sveti Martin, sa svih strana svijeta, iz Japana, Australije, Brazila i Argentine, Južnoafričke republike, europskih zemalja i susjednih zemalja regije, slijevat će se najbolji svjetski ultramaratonci i ultramaratonke, da bi u Hrvatskoj odlučili tko je najbolji. Dana 8. rujna 2018. s početkom u 07:00 započeti će utrka Svjetskog prvenstva u ultramaratonu, u trčanju na 100 km (sto kilometara).

Svjetsko ribolovno prvenstvo

Reprezentacije iz 20 zemalja svijeta biti će sudionici 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog prvenstva u kategoriji invalida i Masters kategorije, koje će se održati 16. i 17. lipnja 2018. godine na Staroj Muri u Žabniku kod Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica.

Visok vodostaj rijeke Mure

Rijeka Mura poziva na oprez. Obavještavamo vas da su dijelovi rukavaca rijeke Mure poplavili prilaz skeli u Žabniku, pa vas molimo da svoj posjet odgodite u vrijeme kada će prilaz biti siguran. Granični prijelaz Sveti Martin nas Muri je također zatvoren za sav promet.