Novosti iz općine

JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJAM U SLUŽBU ZA REFERENTA ZA KNJIGOVODSTVO I RAČUNOVODSTVO

Na temelju članka 19. stavka 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08, 61/11 i 04/18), a vezano uz javni natječaj objavljen u Narodnim novinama, za prijam u službu na radno mjesto referenta za knjigovodstvo i računovodstvo u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveti Martin na Muri, objavljujemo popis poslova i podatke o plaći navedenog radnog mjesta, načinu obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja, te pravne izvore za pripremanje kandidata za provjeru.

DOKUMENTI VEZANI UZ NATJEČAJ:

ŠRD Čikov- Selski kup 2019.

Pozivamo sve ljubitelje pecanja da nam se pridruže 3.8.2019. na Selskom kupu u Žabniku u organizaciji ŠRD Čikov od 14 do 19 sati. Molimo da se svi zainteresirani u što većem broju prijave na dan natjecanja do 7:00 sati kod ribičkog doma u Žabniku.

[JAVNI NATJEČAJ] – zakup poslovnog prostora Centar za posjetitelje

JAVNI NATJEČAJ za prikupljanje pisanih ponuda za zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Sveti Martin na Muri – Centra za posjetitelje Sveti Martin na Muri u Žabniku. Predmet javnog natječaja: Davanje u zakup poslovnog prostora Centra za posjetitelje Sveti Martin na Muri, koji se nalazi u Žabniku, na desnoj obali rijeke Mure, kat.čest. br. 6098/4, k.o. Sveti Martin na Muri, i to u prizemlju nekretnine površine 151,25 m2 za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Poslovni prostor se sastoji od info centra, prostora za ugostiteljsku djelatnost (šank i prostor za pripremu hrane), zavičajne zbirke u stražnjem dijelu prostorije, 3 sanitarna prostora, terasa i stepenište, spremište, neto površine cca. 151,25 m2, te ljetne terase na otvorenom u neposrednoj blizini samog Centra za posjetitelje.

Poslovni prostor se daje u stanju u kakvom se nalazi, a eventualna ulaganja zakupnik će izvršiti na svoj teret, uz prethodnu suglasnost Općinskog načelnika. Zakupnik ne smije poslovni prostor koji ima u zakupu dati u podzakup.

DOKUMENTI UZ NATJEČAJNU DOKUMENTACIJU:

 

Što nam donose Dani turizma 2019. u Sveti Martin na Muri

I ove je godine Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, u suorganizaciji s Općinom Sveti Martin na Muri, s Udrugama s područja Općine i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije i HTZ-a organizator manifestacije Dani turizma 2019. Bogati program održava se od 7. srpnja sve do 25. kolovoza 2019. Pogledajte što Vam se nudi!

Sportski duh od samog početka

Prvi događaji sportskog su karaktera, pa se tako 7. srpnja od 13 sati na terenima NK Bratstva u Jurovcu održava seoski turnir, a 12. – 13. 7. odvija se Međunarodni turnir prijateljstva na igralištu NK Polet, u Svetom Martinu na Muri. Svi zaljubljenici u vožnju biciklom po međimurskim bregima pozivaju se na biciklijadu Udri po pedali koja se održava 14. 7. od 9 sati, a biciklisti će projuriti Svetim Martinom na Muri i 21. 7. sudjelujući na Panonskom maratonu triju država koji u Mađarskoj počinje u 9 sati. Aktivnosti neće nedostajati kroz cijelo vrijeme trajanja manifestacije, pa su ljubitelji ribolova pozvani da u Žabniku ŠRD Čikov pogledaju tradicionalni Ribički selski kup 3. 8. 2018. od 14 do 19 sati. Za šetnju po kletima rezervirajte 10. 8. od 15 sati kada počinje okupljanje na imanju Kristijana Cvetkovića (Repeki), u organizaciji Udruge voćara, vinogradara i povrtlara Grkaveščak.

Tradicija na prvom mjestu

Tradicija se u Svetom Martinu njeguje i čini turističku ponudu. UHVDR Sveti Martin na Muri, 5. 8. povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti u 7,30, nakon Svete mise za domovinu i hrvatske branitelje položit će vijenac i upaliti svijeće ispred spomen ploče poginulim braniteljima. Središnji pak je događaj Dana turizma Povorka starih običaja i zanata koja ove godine obilježava 50 godina postojanja. Ovaj važan dan za općinu počinje 11. 8. u 10 sati kada se održava sveta misa u Župnom dvoru, a u 14:30 počinje Povorka starih običaja i zanata. Nakon povorke, svi su posjetitelji pozvani da se pridruže kulturno-zabavnom programu na igralištu NK Polet gdje će nastupati folkloraši, tamburaši, mažoretkinje te Casino band u organizaciji NK Bratstva. 50 godina povorke slavit će se cijeli dan, pa će u 20:30 sati nastupiti Mladen Grdović. Tradicionalna ljetna Poletova noć dan prije toga, 10. 8. bit će također prilika za dobru zabavu na prostorima NK Poleta u Svetom Martinu, a glavna zvijezda bit će Danijela Martinović s nastupom koji počinje u 20 sati. Na Veliku Gospu, 15. 8. s početkom u 11 sati misu će voditi Rafael Mikec. 3 dana uoči blagdana, svi zainteresirani mogu doći na Duhovne pripreme: 12. 8. u 19 sati održat će se misa i klanjanje, 13. 8. održat će se misa u 19 sati, a 14. 8. u 20 sati održat će se misa i procesija s kipom Majke Božje.

Za svakog ponešto

Zaljubljenici u oldtimer vozila, pozvani su 3. 8. k Mlinarskoj hiži da dođu razgledati limene ljubimce na Međunarodnom susretu oldtimera od 12 sati. Istog dana održat će se i rock koncert kraj mosta rijeke Mure u Svetom Martinu u organizaciji Halicanum Ridersa, s početkom u 21 sat. Za uživanje u solo koncertu Nevena Hrustića na gitari, dođite u crkvu Svetog Martina biskupa 4.8. u 20 sati. Na blagdan Velike Gospe već tradicionalno će u Žabniku, kraj Mlinarske hiže nastupiti Dominik Padarić na događaju Klasika uz Muru s početkom u 20 sati. Još jedna lijepa manifestacija uz Muru, Murakon ove će se godine održati 27. 7. s početkom u 20 sati. Da za svakog ima ponešto, dokazuje i tradicionalni Međunarodni susret umirovljenika koji će se održati 9. 8. u 15 sati na prostoru NK Poleta, a svi će se umirovljenici moći besplatno provozati turističkim vlakićem. 21. 7. s početkom u 11 sati dođite u Kapelščak proslaviti Proštenje svete Margarete.

Veseli završetak Dana turizma 2019.

Za kraj, samo veselo. Lagani početak ispraćaja ljeta bit će na događanju Back to School 17. 8. s početkom u 11 sati u Termama Sveti Martin. Mnoge će zabaviti i tradicionalno postavljanje klopoteca kod Vinske kuće Hažić 24. 8. u 17 sati ili 2. gorički trail na Klopodromu dan prije, 23. 8. s početkom u 18 sati. Kao i prošle godine, Dani turizma 2019. završavaju 25. 8. s nastupom Mladih nada našeg kraja u organizaciji HKUU Sveti Martin s početkom u 18 sati.

Svake godine u srpnju i kolovozu, Sveti Martin na Muri postaje meka dobre zabave i raznovrsnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja u Međimurju. Dođite u Sveti Martin na Muri na Dane turizma 2019. i zabavite se!

Više informacija potražite na službenoj web stranici Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri visit.svetimartin.hr ili na Facebook stranici Visit Sveti Martin.

ZAHVALNA SVETA MISA ZA 20.GODINA SVEĆENIČKE SLUŽBE ŽUPNIKA

U nedjelju 30. lipnja večernjom svetom misom župnik je zahvalio Bogu na 20 godina svećeničke službe. Uz slavljenika u koncelebraciji je bilo prisutno preko 20 svećenika, više časnih sestara koje su rodom iz župe Sveti Martin na Muri, dvadesetak ministranata i veliko mnoštvo vjernika.

Na misi je bio prisutan i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, ravnateljica Osnovne škole Petra Novinščak, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, državni tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop i još neki iz društvenog života.

Pjevanje na misi su animirali zajedno stariji i mlađi pjevači, a na orguljama su se izmjenjivali Patrik Zamuda (voditelj zbora mladih) i Božidar Frančić (voditelj mješovitog zbora).
Propovijedao je vlč. Mladen Vidak koji je istaknuo izazove koji stoje pred svećenikom u današnje vrijeme, te naglasio što treba svećenika veseliti u svakidašenjm životu.

Pred kraj svete mise župniku su uputili čestitke predstavnici župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnog karitasa, pjevača, Osnovne škole, Općine, grada Mursko Središće, mladih, ministranata, vatrogasaca i obitelji.

Župnik je svima zahvalio i pozvao na molitvu za svećenike.

Poslije misnog slavlja bilo je kod župnog dvora prigodno druženje.

Misao vodilju proslave 20. godina svećeništva župnik je uzeo Ps 37,5: “Prepusti Gospodinu putove svoje, u Njega se uzdaj i On će sve voditi.”

ŽUPNIK ZAHVALJUJE SVIMA NA SVAKOJ MOLITVI I PODRŠCI.
TAKOĐER HVALA SVIMA
KOJI STE NA BILO KOJI NAČIN POMOGLI U ORGANIZACIJI SAMOG SLAVLJA!

ZAHVALNA SVETA MISA ZA 20.GODINA SVEĆENIČKE SLUŽBE ŽUPNIKA

VAŽNA OBAVIJEST VINOGRADARIMA

Dana 15. lipnja 2019. (subota) s početkom u 16.00 sati održat će se u okviru 21. Međunarodnog sajma poduzetništva u Nedelišću stručna radionica – predavanje: „Suživot europske vinove loze i zlatne žutice?“ (dvorana na katu MESAP-ovog paviljona, Nedelišće) (autor mr.scMilorad Šubić, dipl.inž.agr.)! Pozivamo sve vlasnike vinograda da čuju novosti o suzbijanju američkog cvrčka nakon zabrane primjene nekih ranije dopuštenih insekticida! Možemo li Međimursko vinogorje sačuvati od pošasti 21. stoljeća?! Na radionici će biti prikazane i druge aktualne informacije o mjerama zaštite vinograda nakon cvatnje!

[JAVNI NATJEČAJ] pročelnik jedinstvenog upravnog odjela, referenta za opće upravne te društvene i komunalne djelatnosti

Javni natječaj za prijam u službu na neodređeno vrijeme u jedinstvenom upravnom odjelu Općine Sveti Martin na Muri za radno mjesto REFERENTA za opće i upravne poslove, te društvene i komunalne djelatnosti.

Natječaj za imenovanje pročelnika/ce jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveti Martin na Muri na neodređeno vrijeme.

Natječaj za pročelnika


Natječaj za referenta za opće i upravne poslove, te društvene i komunalne djelatnosti


DOKUMENTACIJA JAVNOG NATJEČAJA:

Poziv za izlaganje na sajmu žena poduzetnica – „ŽENA SAM. PODUZETNICA SAM.“

Povodom Međunarodnog dana žena poduzetnica, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom i Obrtničkom komorom Međimurske županije po 5. puta organizira sajam žena poduzetnica „Žena sam. Poduzetnica sam.“ kojim se želi dati podrška ženama koje su se hrabro odlučile na pokretanje vlastitog posla. Ovakav oblik okupljanja zemlje s naprednom ekonomijom i razvijenim poduzetništvom žena prakticiraju već desetljećima.

Stoga Vas pozivamo da se kao poduzetnica, vlasnica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, kućne radinosti, obrta ili trgovačkog društva predstavite na 5. međimurskom sajmu poduzetnica

u subotu, 1. lipnja 2019. godine u zgradi ili na prostoru ispred zgrade Scheier , Matice hrvatske 2 u Čakovcu.

Službeno otvorenje sajma predviđeno je u 10:00 sati. Sudjelovanje na sajmu za sve sudionice je BESPLATNO.

Organizator osigurava izlagačke klupe, pristup struji (preporuka: ponijeti produžni kabel), internetu i vodi.

Napominjemo da izlagačice svoje izlagačko mjesto mogu doći urediti dan ranije, tj. u petak 31. svibnja od 15:30 do 18:00 sati ili u subotu od 8:00 sati. Izlagačko mjesto trebalo bi biti uređeno najkasnije do 9:00 sati. Podsjećamo na obvezu fiskalne blagajne odnosno blokova za one koji nisu u obvezi imati fiskalnu blagajnu.

Predvidivi sadržaji: sajamska izložba i prezentacija izlagača, sajamska prodaja, degustacije, prateći glazbeni sadržaj.

Cilj sajma je: dati jedinstvenu priliku ženama gospodarstvenicama prodavati i predstaviti svoje proizvode i usluge, pridonijeti uspješnijem tržišnom pozicioniranju žena poduzetnica na području Međimurske županije, poticanje kupovanja domaćih proizvoda, učvršćivanje poduzetničkih mreža, stvaranje novih kontakata, razmjena novih saznanja i iskustava u poduzetništvu.

2019_SAJAM PODUZETNICA_POZIV I PRIJAVNICA