Općina Sveti Martin na Muri osigurala besplatne bilježnice za sve učenike te nastavila sufinancirati program produženog boravka

16.09.2024.

Općina Sveti Martin na Muri pokazuje iznimnu predanost obrazovanju i dobrobiti svojih mladih sugrađana. U okviru svojih aktivnosti, općina je osigurala besplatne bilježnice za sve učenike osnovne škole, od 1. do 8. razreda, za svaki predmet. Ova inicijativa ne samo da olakšava financijski teret roditeljima, već i potiče učenike da se usmjere na učenje i razvoj bez dodatnih briga.

Osim toga, Općina je prepoznala važnost podrške najmlađim učenicima te je sufinancirala program produženog boravka za učenike od 1. do 3. razreda. Za tu je namjenu osigurano 25.000,00 eura u općinskom proračunu koji osigurava 50% ekonomske cijene produženog boravka. Ovaj program omogućava djeci sigurno i poticajno okruženje nakon nastave, gdje mogu nastaviti s učenjem, igrati se i razvijati socijalne vještine, a roditeljima u potrebi daje potporu u sigurnom i kvalitetnom boravku djece nakon redovne nastave. Ove godine program produženog boravka pohađa 27-ero učenika nižih razreda.

U petak 13. rujna načelnik Općine Sveti Martin na Muri gosp. Martin Srša posjetio je školu, zaželio učenicima uspješnu novu nastavnu godinu te je tom prilikom potpisan ugovor između Općine i Škole o sufinanciranju programa produženog boravka.

Ove mjere predstavljaju značajan korak prema jačanju obrazovnog sustava i pružanju podrške obiteljima u zajednici. Općina Sveti Martin na Muri time pokazuje da brine o budućnosti svojih mladih, osiguravajući im resurse i podršku potrebnu za uspjeh u školi i životu. Ovakve inicijative zasigurno će doprinijeti jačanju zajednice i stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece.