Lijepe vijesti za Općinu Sveti Martin na Muri stigle su iz Međimurskih voda

30.11.2023.

Temeljem prijave na natječaj NPOO koje su Međimurske vode podnijele za sve spremne projekte gradova i općina s područja Međimurske županije pa tako i za Općinu Sveti Martin na Muri, ovih dana su došle lijepe vijesti. Zahvaljujući toj prijavi, sva tri projekta Općine Sveti Martin na Muri, dobila su zeleno svijetlo.

Tako su odobrena sredstva za projekte pod nazivom Izgradnja produžetka vodovodne mreže u Čestijancu, koja je već pred završetkom, za Izgradnju produžetka vodovodne mreže u Kapelščaku, koja će se izvesti do kraja 2025. godine te za Izgradnju sanitarne kanalizacijske mreže „Centra“ u Svetom Martinu na Muri ( Poljska ulica) koja je u tijeku izvođenja.

Ukupna visina procijenjenih troškova sva tri projekta je 464.242,67 eura bez PDV-a. Ukupno odobrena sredstva preko NPOO-a su u visini 80% prihvatljivih troškova, 10% će se namaknuti iz državnog proračuna tj. od Hrvatskih voda, a preostalih 10%  u visini od 46.424,27 eura iz općinskog proračuna. Dobivenim sredstvima će se općinski proračun uvelike rasteretiti te se ovim putem zahvaljujemo Međimurskim vodama na prijavi projekata i na odličnoj suradnji s Općinom.