Obnovljena skela u Žabniku

Poklon bonovi za Božić
21. studenoga 2022.
JAVNI POZIV za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Sveti Martin na Muri
23. studenoga 2022.
Prikaži sve novosti

Obnovljena skela u Žabniku

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ožujku ove godine  raspisalo je Natječaj pod nazivom „A570445 Pomoć jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj riječnog prometa, županijskih luka i pristaništa“. Prijavom na gore navedeni  Natječaj, Općini Sveti Martin na Muri dodijeljeno je 150.000 kn za obnovu i opremanje skela u Žabniku i u Svetom Martinu na Muri.

Ovih je dana završena obnova Skele u Žabniku pa je tako nanovo obojen trup skele, skinut stari i postavljen novi hrastov pod na skeli i pristupnoj rampi, izgrađena nova nadstrešnica i nabavljena dva nova čamca za spašavanje te sva potrebna oprema za skelu u Žabniku i u Svetom Martinu na Muri. Prošle godine to isto Ministarstvo dodijelilo je 228.150kn za obnovu skele u Svetom Martinu na Muri i time uvelike financijski pripomoglo ponovnom stavljanju skele u funkciju i vraćanju na rijeku Muru. Na ovaj način kroz nepune dvije godine Općini je dodijeljeno ukupno 378.150 kn.

U tijeku je opravdavanje dodijeljenih sredstava od strane resornog Ministarsva i pregled skela te dobivanje potrebnih suglasnosti za njihovu sigurnu plovidbu.

 

 

Isplate iz proračuna
Skip to content