Obnovljena skela u Žabniku

22.11.2022.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ožujku ove godine  raspisalo je Natječaj pod nazivom „A570445 Pomoć jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj riječnog prometa, županijskih luka i pristaništa“. Prijavom na gore navedeni  Natječaj, Općini Sveti Martin na Muri dodijeljeno je 150.000 kn za obnovu i opremanje skela u Žabniku i u Svetom Martinu na Muri.

Ovih je dana završena obnova Skele u Žabniku pa je tako nanovo obojen trup skele, skinut stari i postavljen novi hrastov pod na skeli i pristupnoj rampi, izgrađena nova nadstrešnica i nabavljena dva nova čamca za spašavanje te sva potrebna oprema za skelu u Žabniku i u Svetom Martinu na Muri. Prošle godine to isto Ministarstvo dodijelilo je 228.150kn za obnovu skele u Svetom Martinu na Muri i time uvelike financijski pripomoglo ponovnom stavljanju skele u funkciju i vraćanju na rijeku Muru. Na ovaj način kroz nepune dvije godine Općini je dodijeljeno ukupno 378.150 kn.

U tijeku je opravdavanje dodijeljenih sredstava od strane resornog Ministarsva i pregled skela te dobivanje potrebnih suglasnosti za njihovu sigurnu plovidbu.

 

 

BIMEP 2024.

BIMEP 2024.

Zahvaljujući rastu popularnosti biciklizma u...