Sveta misa zahvalnica povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja

Svim građanima Republike Hrvatske čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
4. kolovoza 2022.
Tradicionalna biciklijada „Peciklinom protiv zaborava“
6. kolovoza 2022.
Prikaži sve novosti

Sveta misa zahvalnica povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja

Uz prisustvo velikog broja vjernika u župnoj crkvi svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri služena je sveta misa zahvalnica povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

Svetu misu je predvodio župnik Župe svete Marije Magdalene iz Štrigove, velečasni Kristijan Kuhar. U svojem nagovoru okupljenima naglasio je da se hrvatski branitelji nisu borili za trenutak, već za stoljeća slobode u kojima će uživati generacije koje dolaze poslije nas. Hrvatski branitelji nesebično su darovali ono najvrijednije što čovjek posjeduje – svoj život.

Po završetku svete mise predstavnici UHVIDR-e ogranak Sv. Martin na Muri na čelu s predsjednikom Josipom Novinščakom,  načelnikom Općine Sveti Martin na Muri Martinom Sršom, predsjednikom Općinskog vijeća Ivicom Kutnjakom, predstavnicima DVD-a Sv. Martin na Muri i Lapšina na čelu s Damirom Sršom Lukom Vinkom te predstavnicima policije na čelu s načelnikom Miljenkom Vrbancom položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata naše Župe.

 

Proslavu je uveličao župni zbor himnom Republike Hrvatske i prigodnim sakralnim i domoljubnim pjesmama.

Isplate iz proračuna
Skip to content