Tradicionalno veliko proštenje povodom proslave svetkovine Velike Gospe, Sveti Martin na Muri

15.08.2021.

U nedjelju 15.08.2021. u crkvi svetog Martina biskupa služena je sveta misa povodom središnje proslave dana turizma općine Sveti Martin na Muri. Svetu Misu je predvodio vlč. Tomislav Leskovar te su prisustvovali i ostali svećenici iz dekanata.

Uz mnogobrojne vjernike misi su nazočili načelnik općine Martin Srša, predsjednik općinskog vijeća Ivica Kutnjak, direktor TZ-a David Novinščak, te ostali vijećnici općinskog vijeća. Svojim pjevanjem župni mješoviti zbor posebno je uveličao misno slavlje.

U propovijedi župnik je sve pozvao da budemo dobri gosti za svakog čovjeka, ali da ne smijemo zaboraviti da primamo i Boga u svoj svakodnevni život, odnosno da on bude uvijek naš gost, kako bismo imali što više njegove milosti.

Posebno je naglasio riječi apostola Pavla koji kaže : “Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti. Budite dakle nasljedovatelji Božji kao djeca ljubljena i hodite u ljubavi kao što je i Krist ljubio vas i sebe predao za nas kao prinos i žrtvu Bogu na ugodan miris”.