ŠRD Čikov – Žabnik

Športsko ribolovno društvo “ČIKOV”,  Sv. Martin na Muri osnovano je 2. prosinca 1990. godine.

 Osnovni ciljevi osnutka društva bili su okupljanje svih ljubitelja športskog ribolova te briga o čistom i zdravom okolišu, a ponajprije ribolovnih voda i same rijeke Mure na području općine Sv. Martin na Muri. Društvo je u Savezu športskih ribolovnih društava Međimurske županije, koji je i nositelj gospodarenja na slatkovodnim ribolovnim vodama na području naše županije.

U naše društvo je tijekom prve godine rada učlanjeno 156 članova svih kategorija da bi narednih godina imali sve veći broj članova. U 2001. godini učlanjeno je ukupno 483 člana. Društvo sa svojim ekipama nastupa na svim natjecanjima u lovu ribe na plovak kao i u bacačkim disciplinama gdje su postignuti i najveći rezultati. Posebno se možemo pohvaliti sa 67 članova najniže kategorije i to kadetkinja i kadeta, što je sigurnost budućeg rada našeg društva.

Na području općine Sv. Martin na Muri nalaze se nadaleko poznate ribolovne vode kao što su: rukavci Mure u Lapšini, Brezovcu, Žabniku te uz pogranična mjesta Sloveniju (Hotiza i Kot). U to ribolovno područje spadaju i poznate šljunčare u Lapšini, Sv. Marinu na Muri, Hlapičini te uz Hotizu.

Ove vode uglavnom nastanjuju sve tzv. bijele ribe uz razne grabežljivce i tzv. crnu ribu.

Društvo raspolaže ribičkim domom u Žabniku koji je i svojevrsna jedinstvena građevina ugodno uređenim okolišem prikladnim za kampiranje i turizam. Također upravljamo skelom, čiji je vlasnik općina Sv. Martin na Muri, a nalazi se na rijeci Muri kod Žabnika. Njome je također moguća rekreativna vožnja preko rijeke Mure.