13. Dječja smotra Međimurske popevke

09.05.2022.

U nedjelju, 8. svibnja u Termama Sveti Martin, u Svetom Martinu na Muri održala se 13. Dječja smotra Međimurske popevke.

U organizaciji HKUU-a „Sveti Martin“ iz Svetog Martina na Muri i zajednice kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije.

Sudjelovalo je 13 izvođača, među njima bili su vrtići, škole, dječje skupine Kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije.

 

Žiri u sastavu prof. emeritusa Stjepana Hranjeca i prof. Miroslava Novaka, odlučili su da se na centralnu smotru u Nedelišće  plasiralo 5 sudionika, a to su: Male folklorašice HKUU-e „Sveti Martin“, Kud Selnica – solistice Kristina kočila i Marta Tkalec, KUU „Zasadbreg“, KUU Žiškovec, Osnovna škola Sveti Martin na Muri – solistica Chriztel Aceveda.

Smotra u Nedelišću održat će se 4.lipnja 2022.

 

Prekrasna kongresna dvorana Terma Sveti Martin bila je prepuna publike koji su svakog malog čuvara međimurske kulturne baštine ispratili pljeskom.

Organizatori su zadovoljni što se nakon dvije godine pandemijske pauze ponovno okupilo stotinjak djece uz svoje voditelje, te se potvrdilo da Međimurska dječja popevka itekako ima svoju svijetlu budućnost.


Petra Oletić
Predsjednica HKUU „Sveti Martin“