Čestitka načelnika Martina Srše

01.01.2024.

Na kraju smo još jedne godine. Godine u kojoj su uz mnogo manjih, dovršene dvije kapitalne investicije u općini, a to je prije svega puštanje u rad sustava za odvodnju otpadnih voda kojim smo budućim generacijama osigurali čišći okoliš te završetak tzv. projekta Prši ili izgradnje optičkog interneta koji omogućuje priključak na Internet svim našim mještanima koji do sada nisu imali tu mogućnost ali i dobivanje većih brzina interneta od postojećih. Uz sve radove na infrastrukturi, kojima se nastoji poboljšati standard svim našim mještanima, vrijedno je spomenuti i početak izgradnje kanalizacijske mreže u Poljskoj ulici koju ćemo dovršiti početkom sljedeće godine, produžetak vodovodne mreže u Čestijancu, izgradnji biciklističke staze na potezu Lapšina- Čestijanec i Toplice Sveti Martin-Železna Gora, uređenje odvojka Braniteljske ulice u Žabniku, novog dječjeg igrališta u istoj ulici, sanacije ceste u Kapelščaku, čišćenju odvodnih jaraka i granja uz ceste i mnogo manjih projekata.

Za sigurnost svih sudionika u prometu postavljen je i semafor s mjeraćem brzine kod groblja koji čeka priključak na struju, izrađen je i prometni elaborat za sva naselja u našoj općini po kojemu se već postavlja prometna signalizacija. Tijekom ove 2023. godine zajedno smo proživjeli mnoge lijepe i manje lijepe trenutke. Nažalost pretrpjeli smo ogromne štete na cestovnoj infrastrukturi zbog obilnih kiša u svibnju i kolovozu, a pogodile su nas i dvije poplave rijeke Mure od kojih je jedna, ona u kolovozu bila rekordna i koja nam je nanijela ogromnu štetu na šetnici uz rijeku Muru ali i na plovnim objektima koje smo uspjeli sanirati. U 2023. godini donijeli smo i četiri prostorno planska dokumenta koji omogućavaju daljnje gospodarenje prostorom na razuman način koji ne koci razvoj naše općine.

Planovi za 2024. godinu su veliki i vjerujem da ćemo ih zajedno sa vama, poštovane mještanke i mještani, ostvariti. Naglasio bih da smo za novu, 2024. godinu donijeli najveći općinski proračun u povijesti te da smo po prvi puta osigurali i sredstva za izgradnju školske sportske dvorane koju ćemo, nadam se nakon povoljne ocjene Ministarstva znanosti i obrazovanja i početi graditi iduće godine. Također nastavit ćemo s izgradnjom pješačkih i biciklističkih staza te drugih projekata važnih za sve naše mještane. Zajedničkim promišljanjem, slogom, zajedništvom, međusobnom tolerancijom i ponajviše strpljenjem, ostvarit ćemo sve zacrtano

Hvala vam na podršci koju pružate meni osobno, hvala na svakoj dobronamjernoj kritici, prijedlogu i sugestiji koju upućujete svima nama koji radimo za dobrobit naše sredine, koji odlučujemo što će se, gdje, kada i kako raditi. Pred nama je godina velikih izazova i projekata kojih se ne trebamo bojati jer znam da ćemo ih zajednički uspjeti realizirati.

Poštovane mještanke i mještani, želim svima nama da u godini koja dolazi budemo prije svega zdravi, da budemo ispunjeni ljubavlju i tolerancijom jedni prema drugima, da budemo sretni i zadovoljni onime što imamo, da to čuvamo, ali i da težimo boljitku i napretku naših obitelji i naše Općine.

Sretna vam nova 2024. godina!

Martin Srša, načelnik