Čestitka načelnika Općine povodom početka školske godine 2022/2023

03.09.2022.

Dragi učenici!

Na početku smo još jedne školske godine. Godine putovanja kroz mnoge školske predmete koji su svakome na poseban način manje ili više zanimljivi ali koji su i te kako važni da vas pripreme za buduće više razrede ili daljnje školovanje.

Uz marljivo učenje nemojte zaboraviti da ste djeca i da su druženje, igra i zabava jednako važna kao i učenje. Znanje i prijateljstva stečena u školi ostaju vam zauvijek. Budite dobri i pažljivi jedni prema drugima, pomažite si međusobno i poštujte svoje nastavnike. Nastavnici ali i ostalo školsko osoblje tu je zbog vas. Svi oni trude se da vam prenesu svoje znanje, da sa vama razvijaju vaše sposobnosti i da vam bude što ugodnije u školi. Cijenite to! Cijenite i brigu i strepnje vaših roditelja, baka i djedova koji bdiju nad vama i koji će sve učiniti da uspijete u životu.

Nemojte zaboraviti da ste vi naša budućnost i da se budućnost svake obitelji, općine, županije ili države temelji na svakom pojedincu. Pojedincu koji je marljiv, obrazovan, tolerantan i socijalno osjetljiv za svoje sumještane. Samo sa takvim pojedincima može se graditi svjetla budućnost naše zajednice ali i naše Domovine u cjelini.

Drage učenice i učenici, nastavnici, učitelji i roditelji želim vam puno sreće i uspjeha na putovanju kroz ovu školsku godinu.

Posebnu čestitku uz najljepše želje na putu obrazovanja i upijanju novih znanja i vještina upućujem svima onima koji će po prvi put sjesti u srednjoškolske klupe i našim malim osnovnoškolskim prvašićima.

 

Vaš načelnik,
Martin Srša