CRO100 – Svjetsko atletsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara

25. TRADICIONALNI MURA-KUP 2018.
30. kolovoza 2018.
Uspješno završili još jedni Dani turizma u Svetom Martinu na Muri
4. rujna 2018.
Prikaži sve novosti

CRO100 – Svjetsko atletsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara

Dragi sumještani! U vašoj blizini, točnije Toplicama Sveti Martin i okolici, u subotu  8. 9. 2018. održati će se veliki sportski događaj za naše Međimurje i Hrvatsku. Svjetsko atletsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara.

Taj tjedan u Toplice Sveti Martin doći će oko 700 natjecatelja i pomoćnog osoblja iz 42 zemlje svijeta i sa svih kontinenata. Prošla prvenstva su se održavala u Španjolskoj, Nizozemskoj, dalekom Kataru, Italiji, a sada najizdržljiviji sportaši današnjice dolaze odmjeriti snage u naše Međimurje.

Sigurno se pitate da li netko može istrčati 100 kilometara?  Ne samo da može, nego to i jako brzo. Računa se da će prvi natjecatelji u muškoj konkurenciji završiti utrku za 6 i pol sati, a u ženskoj za  nešto više od 7 sati. Zadnji natjecatelji će utrku završiti za najviše 12 sati.

Da vam bude zornije, 100 kilometara je udaljenost od Toplica Sveti Martin, preko Čakovca I Varaždina, starom cestom do centra Zagreba.

Gdje će se trčati?

Trčati će se od parkinga hotela “Golfer” na cestu prema Brezovcu gdje je okret te se istom cestom vraća staza prema Hotelu “Golfer” čime se zatvara udaljenost od 7.5 kilometara , a natjecatelji će morati stazu proći 13 puta (I jedan mali dio od 2.5 km na početku, da se skupi 100 kilometara)

Ovim putem vas obavještavamo da će navedena dionica biti zatvorena za promet motornih vozila od 06:00 ujutro do 21:00 navečer. Postojati će zaobilazni pravci (vidite kartu na poleđini).

Prilazni putevi do same staze  ceste će biti otvoreni, ali se na cestu tj. stazu gdje trče natjecatelji neće moći ući.

Može se doći do staze, gledati utrka i  navijati. Promet na tim mjestima će ograničavati policija i redari. Mještane kuća na samoj stazi molimo da ostave svoja vozila van staze dan ranije ili na dan trke najkasnije do 05:45 sati, kako bi okolnim putevima mogli do svoje točke odredišta.

Na samoj stazi biti će kola Hitne pomoći I vatrogasci pa u slučaju potrebe  mještana stoje na raspolaganju u slučaju potrebe.

Dan prije, u petak 17:00 sati je ceremonija otvaranja Prvenstva. Dođite na mimohod I ceremoniju otvorenja Prvenstva I podržite Hrvatsku ekipu kao I ostale natjecatelje Prvenstva.

Organizacijski odbor Utrke

Za sva možebitna pitanja obratite se Tatjani Hažić (099 219 9411)

Općinski načelnik
Crnčec Dražen

 

 

Isplate iz proračuna
Skip to content