Što nam donose Dani turizma 2019. u Sveti Martin na Muri

08.07.2019.

I ove je godine Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, u suorganizaciji s Općinom Sveti Martin na Muri, s Udrugama s područja Općine i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije i HTZ-a organizator manifestacije Dani turizma 2019. Bogati program održava se od 7. srpnja sve do 25. kolovoza 2019. Pogledajte što Vam se nudi!

Sportski duh od samog početka

Prvi događaji sportskog su karaktera, pa se tako 7. srpnja od 13 sati na terenima NK Bratstva u Jurovcu održava seoski turnir, a 12. – 13. 7. odvija se Međunarodni turnir prijateljstva na igralištu NK Polet, u Svetom Martinu na Muri. Svi zaljubljenici u vožnju biciklom po međimurskim bregima pozivaju se na biciklijadu Udri po pedali koja se održava 14. 7. od 9 sati, a biciklisti će projuriti Svetim Martinom na Muri i 21. 7. sudjelujući na Panonskom maratonu triju država koji u Mađarskoj počinje u 9 sati. Aktivnosti neće nedostajati kroz cijelo vrijeme trajanja manifestacije, pa su ljubitelji ribolova pozvani da u Žabniku ŠRD Čikov pogledaju tradicionalni Ribički selski kup 3. 8. 2018. od 14 do 19 sati. Za šetnju po kletima rezervirajte 10. 8. od 15 sati kada počinje okupljanje na imanju Kristijana Cvetkovića (Repeki), u organizaciji Udruge voćara, vinogradara i povrtlara Grkaveščak.

Tradicija na prvom mjestu

Tradicija se u Svetom Martinu njeguje i čini turističku ponudu. UHVDR Sveti Martin na Muri, 5. 8. povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti u 7,30, nakon Svete mise za domovinu i hrvatske branitelje položit će vijenac i upaliti svijeće ispred spomen ploče poginulim braniteljima. Središnji pak je događaj Dana turizma Povorka starih običaja i zanata koja ove godine obilježava 50 godina postojanja. Ovaj važan dan za općinu počinje 11. 8. u 10 sati kada se održava sveta misa u Župnom dvoru, a u 14:30 počinje Povorka starih običaja i zanata. Nakon povorke, svi su posjetitelji pozvani da se pridruže kulturno-zabavnom programu na igralištu NK Polet gdje će nastupati folkloraši, tamburaši, mažoretkinje te Casino band u organizaciji NK Bratstva. 50 godina povorke slavit će se cijeli dan, pa će u 20:30 sati nastupiti Mladen Grdović. Tradicionalna ljetna Poletova noć dan prije toga, 10. 8. bit će također prilika za dobru zabavu na prostorima NK Poleta u Svetom Martinu, a glavna zvijezda bit će Danijela Martinović s nastupom koji počinje u 20 sati. Na Veliku Gospu, 15. 8. s početkom u 11 sati misu će voditi Rafael Mikec. 3 dana uoči blagdana, svi zainteresirani mogu doći na Duhovne pripreme: 12. 8. u 19 sati održat će se misa i klanjanje, 13. 8. održat će se misa u 19 sati, a 14. 8. u 20 sati održat će se misa i procesija s kipom Majke Božje.

Za svakog ponešto

Zaljubljenici u oldtimer vozila, pozvani su 3. 8. k Mlinarskoj hiži da dođu razgledati limene ljubimce na Međunarodnom susretu oldtimera od 12 sati. Istog dana održat će se i rock koncert kraj mosta rijeke Mure u Svetom Martinu u organizaciji Halicanum Ridersa, s početkom u 21 sat. Za uživanje u solo koncertu Nevena Hrustića na gitari, dođite u crkvu Svetog Martina biskupa 4.8. u 20 sati. Na blagdan Velike Gospe već tradicionalno će u Žabniku, kraj Mlinarske hiže nastupiti Dominik Padarić na događaju Klasika uz Muru s početkom u 20 sati. Još jedna lijepa manifestacija uz Muru, Murakon ove će se godine održati 27. 7. s početkom u 20 sati. Da za svakog ima ponešto, dokazuje i tradicionalni Međunarodni susret umirovljenika koji će se održati 9. 8. u 15 sati na prostoru NK Poleta, a svi će se umirovljenici moći besplatno provozati turističkim vlakićem. 21. 7. s početkom u 11 sati dođite u Kapelščak proslaviti Proštenje svete Margarete.

Veseli završetak Dana turizma 2019.

Za kraj, samo veselo. Lagani početak ispraćaja ljeta bit će na događanju Back to School 17. 8. s početkom u 11 sati u Termama Sveti Martin. Mnoge će zabaviti i tradicionalno postavljanje klopoteca kod Vinske kuće Hažić 24. 8. u 17 sati ili 2. gorički trail na Klopodromu dan prije, 23. 8. s početkom u 18 sati. Kao i prošle godine, Dani turizma 2019. završavaju 25. 8. s nastupom Mladih nada našeg kraja u organizaciji HKUU Sveti Martin s početkom u 18 sati.

Svake godine u srpnju i kolovozu, Sveti Martin na Muri postaje meka dobre zabave i raznovrsnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja u Međimurju. Dođite u Sveti Martin na Muri na Dane turizma 2019. i zabavite se!

Više informacija potražite na službenoj web stranici Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri visit.svetimartin.hr ili na Facebook stranici Visit Sveti Martin.

BIMEP 2024.

BIMEP 2024.

Zahvaljujući rastu popularnosti biciklizma u...