II. memorijalno trčanje uz desnu obalu rijeke Mure

18.11.2023.

18. studenoga 2023. godine povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održano je II. memorijalno trčanje uz desnu obalu rijeke Mure kroz eko-turističku poučnu pješačko-biciklističku stazu Svetomartinska Mura do Mlinarske kuće u Svetom Martinu na Muri od grada Mursko Središće, točnije od središta šetnice sv. Barbare.

Memorijalna trka okupila je brojne ljubitelje trčanja koji su mogli uživati u prelijepom ambijentu uz rijeku Muru, a sve prisutne pozdravili su načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak uz želju da memorijalno trčanje povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ostane tradicija koju će uvijek objeručke podržavati Općina Sveti Martin na Muri i Grad Mursko Središće.

Kako smo već uvelike ušli u jesensko doba kad vremenski uvjeti nisu najugodniji za trčanje, želja je prikazati simboliku i nastaviti tradiciju neovisno o vremenskim uvjetima jer su naši branitelji beskompromisno branili Domovinu također u svim vremenskim uvjetima, a ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo im odali počast – naglasio je načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša,

Kao dobri domaćini, Općina i Grad, svako na svojem području potrudili su se da međimurski trkači ne ostanu gladni i žedni te su za njih pripremili skromnu zakusku te ugodno druženje svako u svojem mjestu.