Jedan od ciljeva Grada Mursko Središće stalno je podizanje ekološkog standarda

Povodom Dana državnosti župnik Župe sv. Martina biskupa, velečasni Mladen Gorupić , održao je svetu misu zahvalnicu za Domovinu.
30. svibnja 2021.
Dani otvorenih vrata udruga
2. lipnja 2021.
Prikaži sve novosti

Jedan od ciljeva Grada Mursko Središće stalno je podizanje ekološkog standarda

Jedan od ciljeva Grada Mursko Središće stalno je podizanje ekološkog standarda, kako bi grad s pripadajućim naseljima bio što ugodniji za život, a i ono još važnije, kako bismo okoliš i prirodu sljedećim generacijama predali onakvu kakvu smo i dobili. Grad Mursko Središće godine 2018. kupio je komunalno poduzeće Murs – Ekom i svake godine unaprjeđivao opremu i ponudu komunalnog poduzeća. I trenutno se provode dva velika projekta, kroz jedan će se izgraditi kompostana, a kroz drugi su nabavljena dva nova komunalna vozila.

Prema procjenama, od godine 2018. vrijednost komunalnog poduzeća je učetverostručena. U multimedijalnoj dvorani CZK „Rudar“ direktor komunalnog poduzeća Murs – ekom Josip Sršan i direktor tvrtke Inter viličari Zvonimir Babić potpisali su ugovor o nabavi teleskopskog utovarivača za kompostanu vrijednog 700 tisuća kuna. Potpisivanju su uz gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka nazočili i načelnici općina Vratišinec Mihael Grbavec, Sv. Martin na Muri Martin Srša i Selnica Ervin Vičević –  suvlasnici komunalnog poduzeća.

Gradonačelnik je istaknuo kako je nabava stroja još jedan korak do realizacije projekta kompostane što će već s ostvarenim projektom uređenja Hrastinke i projektom aglomeracije koji se provodi značajno podignuti ekološki standard.


Isplate iz proračuna
Skip to content