Jedan od ciljeva Grada Mursko Središće stalno je podizanje ekološkog standarda

01.06.2021.

Jedan od ciljeva Grada Mursko Središće stalno je podizanje ekološkog standarda, kako bi grad s pripadajućim naseljima bio što ugodniji za život, a i ono još važnije, kako bismo okoliš i prirodu sljedećim generacijama predali onakvu kakvu smo i dobili. Grad Mursko Središće godine 2018. kupio je komunalno poduzeće Murs – Ekom i svake godine unaprjeđivao opremu i ponudu komunalnog poduzeća. I trenutno se provode dva velika projekta, kroz jedan će se izgraditi kompostana, a kroz drugi su nabavljena dva nova komunalna vozila.

Prema procjenama, od godine 2018. vrijednost komunalnog poduzeća je učetverostručena. U multimedijalnoj dvorani CZK „Rudar“ direktor komunalnog poduzeća Murs – ekom Josip Sršan i direktor tvrtke Inter viličari Zvonimir Babić potpisali su ugovor o nabavi teleskopskog utovarivača za kompostanu vrijednog 700 tisuća kuna. Potpisivanju su uz gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka nazočili i načelnici općina Vratišinec Mihael Grbavec, Sv. Martin na Muri Martin Srša i Selnica Ervin Vičević –  suvlasnici komunalnog poduzeća.

Gradonačelnik je istaknuo kako je nabava stroja još jedan korak do realizacije projekta kompostane što će već s ostvarenim projektom uređenja Hrastinke i projektom aglomeracije koji se provodi značajno podignuti ekološki standard.