Kreće realizacija projekta Eko-turističke staze

25.09.2019.

U kongresnoj dvorani Općine Sveti Martin na Muri danas je održano svečano potpisivanje Ugovora za građevinske radove na uređenju staze „Svetomartinska Mura“ i Ugovora za Opremanje staze „Svetomartinska Mura“ u svrhu uređenja Eko-turističke poučne pješačke i biciklističke staze „Svetomartinska Mura“ u sklopu projekta ”Med dvemi vodami“.

Medijima su se na konferenciji obratili Dražen Crnčec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri, župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije Siniša Golub, ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije Sandra Polanec Marinović te voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

– To je projekt kojim ćemo ujediniti nekoliko turističkih i prirodnih točaka. Zahvaljujem svim partnerima na projektu što smo suradnjom došli do ovog dana, posebice zahvaljujem svima koji su sudjelovali u provedbi javne nabave, s obzirom da je to bilo jako zahtjevno. Koristim priliku da zahvalim Vlatki Županec na svom trudi i angažmanu, kazao je Crnčec i dodao da je dodatna vrijednost projekta što u njemu sudjeluju lokalni poduzetnici.

Eko staza bit će duga 5 kilometra, a nalazi se u zaštićenom krajoliku rijeke Mure. Građevinski radovi na uređenju staze iznose 1.206.650 kuna s PDV-om. Procijenjena vrijednost investicije opremanja eko turističke staze iznosi 451.107 kuna s PDV-om, a novci su dobiveni iz Fonda regionalnog razvoja i EU fondova.

U cjelini projekt Med dvemi vodami ukupne je vrijednosti 12.108.423 kune koje 85 posto osigurano je iz EU fondova, a 15 posto osiguravaju Međimurska županija i Općina Sveti Martin na Muri.

– Kad se male ruke slože, onda dobivate projekt vrijedan preko 12 milijuna kuna za revitalizaciju prostora i korištenje resursa koje nam dje priroda u razvoju turizma, u edukaciju i obrazovanje, istaknuo je Posavec.U nastavku je naglasio da će se adaptirati Stara hiža u Frkanovcu, takozvani Matulov grunt, te rekonstruirati prostor Javne ustanove za zaštitu prirode.

– Ne treba biti lažno skroman, rovovski i lavovski posao je posao europskih projekata. Veliki je posao doći do ovog trenutka, kada je provedena javna nabava, i biti nazočan u činu potpisivanja, naglasio je Golub.Ugovor za građevinske radove na uređenju staze „Svetomartinska Mura“ potpisali su Dražen Crnčec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri i izvođači radova Zlatko Perčić, direktor tvrtke Asfalt-gradnja iz Žabnika i Robert Šardi, direktor trvrtke DOM-ING iz Svetog Martina na Muri.Uz to, ugovor za opremanje eko turističke staze „Svetomartinska Mura“ potpisali su Dražen Crnčec, načelnik Općine Sveti Martin na Muri te izvođači radova Robert Šardi, direktor tvrtke DOM-ING iz Svetog Martina na Muri te Davor Fileš, direktor tvrtke Eltel iz Čakovca.

Izvor/Foto: mnovine.hr / Sanja Heric