Lucija Šilec nova je predsjednica Savjeta mladih Sveti Martin na Muri

25.05.2018.

Lucija Šilec iz Brezovca nova je predsjednica Savjeta mladih Općine Sveti Martin na Muri, koji broji 10 članova u dobi od 20 do 28 godina. Funkciju predsjednice preuzela je nakon što je zbog osobnih razloga s dužnosti stupila Kristina Vožar, sada bivša predsjednica Savjeta.

– Izuzetno mi je drago da mi je Kristina iskazala povjerenje i predložila me za svoju nasljednicu te da su članovi Savjeta poduprli njezinu odluku. Svjesna sam da to nije nimalo lagan zadatak. Odličan smo tim, funkcioniramo jako dobro i potičem članove da izraze nove ideje koje ćemo pokušati na neki način realizirati i tako još više obogatiti rad Savjeta. Svi se maksimalno trudimo da mladi naše Općine budu uključeni u lokalnu zajednicu – kazala nam je Lucija koja je prošle godine završila stručni studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te se iste godine u prosincu zaposlila u Lumbalis centru za fizikalnu terapiju u Toplicama Sveti Martin.

U slobodno vrijeme Lucija pjeva i igra golf

Vrlo je aktivna u društvenom životu svog mjesta. Članica je Ženske vokalne skupine Grlice, Župnog zbora mladih Župe Sveti Martin te Disc golf kluba Zrinski. Za naše Međimurske novine ispričala nam je koje će aktivnosti organizirati u narednom razdoblju.

– U lipnju planiramo edukativnu-zabavnu radionicu za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, koja se održava od osnivanja Savjeta mladih i čiji će naziv biti „Igrajmo se EKO“. Isto tako, u planu nam je u sklopu Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri organizirati seoske igre. Nažalost, proteklih godina one se nisu organizirale pa je želja Savjeta da se oživi stara tradicija te da se mještani uključe u natjecanje i zajedničko druženje – najavila je nova predsjednica i nabrojila još organizaciju glazbenog festivala Halicanum fest u rujnu, kao i upriličenje živih jaslica za advent. Između tih aktivnosti želja im je organizirati i barem jednu akciju čišćenja okoliša.

Aktivnim uključivanjem mladih u različite projekte nastojat će podići svijest o mogućnostima koje se pružaju mladima u lokalnoj zajednici te ih potaknuti na angažman u društvu ovisno o temama i područjima u kojima se pronalaze.

VIŠE O SAVJETU MLADIH OPĆINE SAZNAJTE OVDJE.


INFO

FOTO: SANJA HERIC  | TEKST: MNOVINE.hr