[MAROF] Kad se vrijedne ruke slože…

18.03.2022.

Na području Općine Sveti Martin na Muri provodi se projekat izgradnje kanalizacijske mreže. Izgradnjom je obuhvaćeno devet naselja. Raskopani smo uzduž i poprijeko ali srećom projekat ide prema završetku. Mnogo je površina koje je potrebno sanirati i urediti a Općina ima jednog komunalnog radnika koji i uz najbolju volju ne može sve uraditi sam.

U pomoć Općini priskaču vrijedni i marljivi mještani koji ne čekaju da im njihova naselja uredi netko drugi, već se sami prihvaćaju posla.

Općina osigurava potreban materijal a mještani daju svoje marljive ruke i slobodno vrijeme. Upravo na takav način uređene su mnoge površine u Općini pa i prostor oko Pila u naselju Marof. Vrijedni Marofski dečki, Željko, Mihael i Tomas Novak, Juraj Kralj, Srećko i Nino Koprivec uz komunalnog radnika Dejana Krajačića uredili su prostor oko Pila, a veliki dio radova građevinskom mehanizacijom besplatno je odradila i firma Asfalt-gradnja d.o.o. u vlasništvu Zlatka Perčića.

Postavljeni su novi betonski rubnjaci, pripremljen teren za sjetvu trave, obnovljene klupice i stol za druženje, a u planu je zasaditi i dva stabla lipe koje su simbol ovog prekrasnog malog mjesta. Rijetko koje naselje u Općini može se pohvaliti takvim centrom kao što ga ima Marof, a sve zahvaljujući vrijednim  Marofskim dečkima ali i njihovim ljepšim polovicama koje jedva čekaju toplije vrijeme da u cvjetna korita posade cvijeće.

Ovo je istinski primjer kako se voli svoje mjesto. Hvala svim mještanima na doprinosu za što ljepši izgled naše Općine.