Memorijalno trčanje povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Svečana sjednica u Svetom Martinu: Sredina smo u kojoj je lijepo i ugodno živjeti!
12. studenoga 2022.
Poklon bonovi za Božić
21. studenoga 2022.
Prikaži sve novosti

Memorijalno trčanje povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

18. studenoga 2022. godine povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održano je I. memorijalno trčanje uz desnu obalu rijeke Mure kroz eko-turističku poučnu pješačko-biciklističku stazu Svetomartinska Mura od Skelarske kuće u Svetom Martinu na Muri do grada Mursko Središće, točnije do središta šetnice sv. Barbare.

Memorijalna trka okupila je brojne ljubitelje trčanja koji su mogli uživati u prelijepom ambijentu uz rijeku Muru, a sve prisutne pozdravili su inicijator događaja Mario Sever, načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak uz želju da memorijalno trčanje povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje postane tradicija koju će uvijek objeručke podržavati Općina Sveti Martin na Muri i Grad Mursko Središće.

Kako smo već uvelike ušli u jesensko doba kad vremenski uvjeti nisu najugodniji za trčanje, želja je prikazati simboliku i nastaviti tradiciju neovisno o vremenskim uvjetima jer su naši branitelji beskompromisno branili Domovinu također u svim vremenskim uvjetima, a ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo im odali počast – naglasio je načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša, dok je saborski zastupnik i gradonačelnik Dražen Srpak naglasio da će iduće godine domaćin biti Grad Mursko Središće uz želju da memorijalno trčanje postane tradicionalno kao znak zahvalnosti svima koji su svoje živote posvetili stvaranju naše Domovine. Domaćinstvo memorijalnog trčanja između Općine i Grada biti će svake godine naizmjenično.

Kao dobri domaćini, Općina i Grad, svako na svojem području potrudili su se da međimurski trkači ne ostanu gladni i žedni te su za njih pripremili skromnu zakusku uz kuhano vino i čaj te ugodno druženje na kraju trčanja koje se održalo u Skelarskoj kući u Svetom Martinu na Muri.

 

Isplate iz proračuna
Skip to content