Ministar Radovan Fuchs u posjeti Svetom Martinu: Dao podršku za ulaganja u obrazovanje!

22.07.2022.

Ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Radovan Fuchs boravio je danas, 22. srpnja, u radnom posjetu Općini Sveti Martin na Muri gdje se susreo s tamošnjim načelnikom Martinom Sršom, predsjednikom Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri Ivicom Kutnjakom te zamjenicom ravnateljice OŠ Sveti Martin na Muri Anđelkom Klemenčić i predsjednicom školskog odbora Mirjanom Bregović.

– U drugom mjesecu bili smo kod ministra obrazovanja i tada smo mu uputili poziv za radni sastanak da se sam uvjeri o našim potrebama na licu mjesta, istaknuo je načelnik Martin Srša.

Tema razgovora bila je dogradnja osnovne škole, izgradnje sportske dvorane, kao i izgradnja novog općinskog vrtića. Sa svi tri projekta žele se prijaviti na natječaje.

Domaćini su ispred škole dočekali ministra Radovana Fuchsa te ga poveli u razgled trenutne učionice u sklopu objekta pored škole, koja se koristi kao školska dvorana, te u razgled osnovne škole, za koju priželjkuju dogradnju.

Inače, trenutna zgrada osnovne škole u Svetom Martinu na Muri izgrađena je 1987. godine. Ove školske godine školu je pohađalo 208 učenika u 12 razrednih odjela.

– Ministar obrazovanja došao je u Sveti Martin na Muri zbog tri projekta. Dogradnjom škole, odnosno podizanjem jednog kata, dobili četiri nove učionice i kabinete kako bi mogli pod istim krovom organizirati jednosmjensku nastavu. Izgradnju sportske dvorane čekamo 35 godina, koliko je stara škola. Razgovarat ćemo o svemu tome, da vidimo što i kako dalje, te da dobijemo njegovu podršku i upoznamo ga sa stanjem u kojem se škola trenutno nalazi, rekao na načelnik Martin Srša.

– Novi vrtić željeli bi izgraditi iza škole i sportske dvorane. Novi vrtić imao bi šest skupina, dvije jasličke i 4 vrtićke, ukupnog kapaciteta 130 djece, dodao je u nastavku načelnik.

Ministar Radovan Fuchs dao je podršku nastojanjima za ovakvo ulaganje u obrazovanje u Općini Sveti Martin na Muri.

Pred čelnicima škole i općine sada predstoji priprema dokumenata za dogradnju škole i izgradnju sportske dvorane, kako bi se pravovremeno mogli prijaviti na natječaje.


Foto i tekst: Sanja Heric / mnovine.hr