Mještanima Općine Sveti Martin na Muri, svim dragim gostima naše Općine te svima diljem Lijepe Naše čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske

29.05.2022.

S ponosom obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske, rođendan naše Domovine i prisjećamo se 30. svibnja 1990. godine kada je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor. S posebnim ponosom i zahvalnošću prisjećamo se i svih Hrvatskih sinova i kćeri koji su svojom krvlju natopili ovu našu Domovinu, koji su nesebično položili i utkali svoje živote u temelje naše neovisne Republike Hrvatske.

U ovo svečano vrijeme prisjetimo se i svih onih naroda koji se i danas bore za svoju slobodu i samostalnost, a posebno naroda Ukrajine koji gine i pati u borbi za svoju Domovinu i slobodu. Mi koji smo osjetili užase Domovinskog rata i koji smo ostali bez svojih sinova i kćeri najbolje razumijemo kroz što prolazi Ukrajinski narod.

Domovina je jedna i jedina, bili mi s njome zadovoljni ili ne, našu Domovinu ništa nam ne može zamijeniti. U ovim teškim vremenima stavimo glave i ramena skupa i dajmo svatko na svoj način doprinos stvaranju ljepše i sigurnije budućnosti za nas i našu djecu.

U ime svih djelatnika Općine, Općinskog vijeća, Turističke zajednice i u svoje ime čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske .

 

Vaš načelnik,

 Martin Srša