Na adventskom vijencu u centru Svetog Martina na Muri ove je subote upaljena još jedna svijeća.

16.12.2023.

Adventsko razdoblje ili došašće, kako se naziva u liturgiji, vrijeme je pripreme za sam Božić odnosno Isusovo rođenje. Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, u sebi krije određenu simboliku te navodi na to što bismo trebali osvijestiti u sebi tih dana

Službu riječi povodom paljenja treće adventske ili pastirske svijeće, koja slavi radost i veselje , predvodio je župnik Mladen Gorupić uz prisustvo velikog broja vjernika.

– Nije lako upaliti niti zadržati svjetlo, ali upornost i dobrota te jasan cilj koji čovjek u sebi nosi, čovjeka vode prema onome božanskome svjetlu koje nas je prosvijetlilo. Gledajući svijeću koja gori, možemo s pravom reći da smo mi ta svijeća, dok ona gori, daje svjetlost i toplinu, ali i nestaje. Tako je i s našim životima. Smisao našega života, našeg „svijetljenja“ i našeg nestajanja po godinama koje pribrajamo svome vijeku, jest svijetliti s drugima i za druge. Stoga neka ovo betlehemsko svjetlo dade našoj svjetlosti jačinu koju nam je Krist podario, jer je On svjetlost koja prosvjetljuje svakog čovjeka. I mi,dok svijetlimo drugima, svjedoči da smo odraz vječnog, nebeskog svjetla, stoga neka nam Bog dade milost da možemo svaki dan svoga života paliti onu svjetlost koja je zapaljenja na početku našega života, dijeliti je drugima i tako ih razveseljavati i činiti život ljepšim, iščekujući da nam na koncu naših života zasja ona vječna svjetlost – istaknuo je ovom prigodom župnik Mladen Gorupić.

Paljenje svijeća na adventskom vijencu i ove su godine organizirali Općina i Turistička zajednica Sveti Martin na Muri uz prigodni program OŠ Sveti Martin na Muri i Učeničke zadruge Tinček te podjelom toplog čaja, kuhanog vina i božićnih kolača vrijednih članica Župnog KARITASA.