Na Grobniku održano nacionalno prvenstvo u brdskom biciklizmu- maraton, Matija Trstenjak prvi

Svetom Martinu na Muri ponovno petica iz transparentnosti
4. srpnja 2022.
Prekid u opskrbi električnom energijom je predviđen: dana 14.07.2022 u vremenu 10:00 do 11:00 h
9. srpnja 2022.
Prikaži sve novosti

Na Grobniku održano nacionalno prvenstvo u brdskom biciklizmu- maraton, Matija Trstenjak prvi

U nedelju 03.07.2022. g. na Grobničkom polju, kod najpoznatijeg hrvatskog auto-motodroma Grobnik te okolnim „Grobničkim Alpama“ i Platku, održano je nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u  brdsko biciklističkoj disciplini – Maraton pod nazivom „Gro Alps bike marathon 2022“. Organizatori su pripremili tri različite staze dužine 29, 47 i 82 km s 50, 1250 i 2200 metara visinske razlike koje su vozile različite kategorije natjecatelja.

Biciklistički klub Mura Avantura sudjelovao je s dva natjecatelja koji voze ovu biciklističku disciplinu. Matija Trstenjak u kategoriji Juniora vozio je srednju stazu dužine 48 km i 1250 visinskih metara po temperaturi od preko 37 celzijevaca te nadmoćno pobijedio, stigavši u cilj s vremenom od 2 sata i 20 minuta, 4 minute brže od drugo plasiranog juniora iz BGK Tuškanca i treće plasiranog iz KK Kranj i time osvojio naslov državnog prvaka za 2022. godinu te obukao dres nacionalnog prvaka koji će ponosno nositi slijedećih godinu dana. Mura Avanturu predstavljao je i naš vozač Božidar Mavrin u Elite kategoriji koji je ciljnu crtu prešao na  6. mjestu vozeći paklenih 5 i pol sati, na stazi dužine 82 km, nakon što baš nije imao sportske sreće te je tri puta probušio i krpao gumu, ali je na kraju ipak uspješno završio utrku.

Već slijedeći vikend na redu je nacionalno prvenstvo RH koje se održava u posebnim biciklističkim disciplinama na Velodromu, na jedinoj kružnoj biciklističkoj pisti u Hrvatskoj koja se nalazi unutar stadiona u Kranjčićevoj u Zagrebu.

Isplate iz proračuna
Skip to content