Načelnik Martin Srša: ‘U prvom polugodištu izvrsno se punio proračun’

11.08.2022.

Punjenje proračuna u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, nastavljeno je i u srpnju te kolovozu, a posebno raduje što rastu prihodi od poreza na potrošnju i poreza na nekretnine, što jasno pokazuje kako općina ‘živi vrlo aktivno’ i kako čelništvo vodi ispravnu politiku u cilju povećanja broja zaposlenih i stanovnika – jasan je Martin Srša, načelnik Općine Sveti Martin na Muri.

Vrlo zadovoljnog i nasmiješenog našao sam u njegovom uredu, Martina Sršu načelnika Općine Sveti Martin na Muri te ga upitao što je razlog takve ugodnosti u njegovom okruženju, jer je i pročelnica JUO Vlatka Županec djelovala vrlo zadovoljno ?

– Evo za sjednicu Općinskog vijeća pripremamo izvješća o radu općinske uprave i mene kao načelnika i vidimo kako su rezultati vrlo dobri. Neću reći kako su iznenađujući, jer radimo vrlo dobro, stalno, aktivno i gospodarski odgovorno. U prvih šest mjeseci sve su proračunske stavke ostvarene u visokim postotcima, pak na prvi pogled djeluje kao da govorimo o konačnom godišnjem izvješću, a ne o tek prvih šest mjeseci.

Jako dobro, punih 120 posto povećan je porez na nekretnine što nam govori kako je općina ‘atraktivna’ za zasnivanje doma ili kuće posebno za mlade obitelji što će biti izraženo i većim brojem stanovništva što nam je svakako velika želja i cilj. Raste silno i porez na dohodak kao i drugi navezani za taj dio, što pak opet znači da nije pao broj zaposlenih koji u naravi pune proračun, dapače, broj zaposlenih raste – zadovoljno kaže načelnik Srša, dodajući kako su ukupni prihodi proračun za prvih šest ovogodišnjih mjeseci veći za oko 2.000.000. kuna.


Rotor se gradi optimalnim tempom

Iz načelnikovog ureda pogled se pruža na gradilište rotora na Trgu svetog Martina i Županijske ceste, pak načelnik Srša stanje pojašnjava.

– Izgradnja rotora odvija se optimalnim tempom, obzirom na situacije s radnom snagom i drugim stvarima s kojima se susreću izvođači i k tome tu su i godišnji odmori. Bit će vjerojatno nešto kasniji završetak radova, ali u podnošljivom roku, na njegovom izgradnjom rješavamo mnoge poteškoće i sigurnost prometa vozila i ljudstva bit će jako dobra.

Odavde vidite kako stoje radovi na Domu kulture, no pitanje nastavka radova obavljamo vezano uz više načina financiranja i zaokruživanju ovog prostora u što će se uklopiti ili odvijati proširenje prostorija Osnovne škole te u nastavku i Dječjeg vrtića te drugih sadržaja i ljepotu okoliša Župnog dvora. Od sada sija novo lice središta općinske prijestolnice na diku i ponos naš i zadovoljstvo žitelja te mnogih prolaznika i turista, smatra Srša, siguran kako bi mnoge stvari išle brže da nije bilo nekih događanja na koje on i suradnici ne mogu utjecati.


Imamo najljepše uređeno groblje u županiji

Dolaskom u Sveti Martin na Muri, oku novinarskom nisu promakla nova vrata na ulazima na općinsko groblje, pak pitam načelnika Sršu, o tim novostima i ostalim stvarima vezanima za mjesto na kojemu će svi naći svoje ovozemaljsko počivalište, zadnje.

– Upravo su postavljena sva kovana i plastificirana vrta na ulazima na groblje u Svetom Martinu na Muri, a uskoro će sva biti stavljena ‘pod ključ’. Siguran sam kako je ovog trenutka svetomartinsko groblje ako najuređenije onda među najuređenijem u našoj županiji. Još nam predstoji asfaltiranje staza i prilaza na novom dijelu groblja za što je općina od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila 120.000 kuna, a spomenuti radovi i ulaganja vrijedni su 330.000 kuna, te stvaranje mjesta za urne ili žare. Do ovogodišnjih Svih Svetih, groblje, posljednje zemaljsko počivalište svakog čovjeka, biti potpuno uređeno i osigurano od nekontroliranog ulaska nepoželjnih osoba i životinja, a ukupna cijena zadnjih uređenja zaustavit će se na oko (2.000.000)dva milijuna kuna – rekao i pokazao nam je Srša i potom pohitao nastaviti pisati izvješće o svom radu za prvo polugodište .


Izvor: medjimurski.hr

BIMEP 2024.

BIMEP 2024.

Zahvaljujući rastu popularnosti biciklizma u...