NK Polet ponosni pobjednik Međimurskog Kupa

07.06.2024.

Uzvratnom utakmicom finala Kupa MNS-a završila je savršena sezona za seniorsku momčad NK „Polet“ iz Svetog Martina. Rezultatom 1-1 u Dunjkovcu protiv NK Međimurec osvojili smo treći puta u povijesti međimurski Kup.

 

Netom završena sezona počela je tamo još u kolovozu prošle godine. Cijelu jesensku polusezonu bili smo neporaženi u prvenstvu i zasluženo osvojili jesenski naslov. Također smo na jesen prošli i prvu prepreku u Kup natjecanju. Tijekom zimske pauze konsolidirali smo još više svoje redove, za trenera postavili domaćeg dečka Zorana Šardija i potajno priželjkivali dvostruku krunu.

 

U proljetni nastavak prvenstva ušli smo s istim navikama kao i u jesen. Uglavnom pobjeđivali sve protivnike, pa čak kad bi i gubili do 90. minute. Suvereno smo osvojili 3. NL-sjever s čak 13 bodova prednosti ispred prvog pratitelja. Rijetko kad u nogometu neka momčad odigra savršenu sezonu bez poraza, a ne pamti se kad je netko od međimurskih klubova odigrao cijelu sezonu bez barem jednog kiksa. Ali Polet ruši sve rekorde i barijere te je ostvario i taj nezapamćeni podvig. Niz neporaženosti u natjecateljskim utakmicama traje duže od godine dana. Uz to treba spomenuti i najbolju gol razliku lige, najbolji napad lige, najbolju obranu lige te sa 18 golova najboljeg strijelca lige, a to je naš Nino Patafta.

 

U Kupu MNS-a prošli smo sve prepreke i nedaće i osigurali si mjesto u finalu. Tamo nas je čekala vrlo organizirana momčad NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec. U dvije napete utakmice ipak smo na kraju bili za nijansu bolji te osvojili i taj trofej. I tako na najljepši mogući način zaključili besprijekornu sezonu koju će teško, ali ne i nemoguće, netko s naših krajeva ponoviti. Uz dužno i veliko poštovanje prema svim našim protivnicima i ostalim klubovima u našem okruženju sasvim opravdano smatramo da je to podvig koji ulazi debelo u međimurske sportske knjige i slobodno može poslužiti kao primjer odlično odrađene sezone. Da bi se ostvario takav uspjeh u klubu uz kvalitetne igrače, trenere u klubu moraju biti zadovoljeni i ostali aspekti od organizacije, infrastrukture, financija.

Tako da ovim putem treba i zahvaliti našim najvećim donatorima, sponzorima i partnerima, a to su tvrtka Promming, Panis, Termoprom, Dom Novinščak, PSK, Toplice Sveti Martin i Općina Sveti Martin na Muri na čelu s načelnikom Martinom Sršom.

 


Za ovaj veliki uspjeh zaslužni su igrači:

 

Dino Jambres, Leonard Mesarić, Davor Telebar, Marijan Fotak, Domen Štefanec, Filip Perčić, Vanja Tuksar, Fran Bistrović, Luka Mezga, Irian Novinščak, Silvestar Žganec, Andrej Jurinić, Marko Šarić, Gabrijel Lajtman, Rafael Lajtman, Mišel Horvat, Nino Patafta, Mauro Benko, Marko Težak, Leon Novak, Fran Hočurščak, Jona Gradiček, Neo Muršić, Ivan Novinščak, Petar Novak, Erik Vincetić, kapetan Nikola Barat.

 


Trener Zoran Šardi, trener Želimir Orehovec, tajnik Mihael Breznik, fizioterapeut Petar Rihtarec, domar Jože Kirec i predsjednik Miroslav Novinščak.