Nova komunalna vozila za poboljšanje komunalnih usluga 23/12/2020

23.12.2020.

Modernizacijom voznog parka povećat će se efikasnost poslovanja, podići razina komunalne usluge za građane grada Murskog Središća, općina Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec te će djelatnicima biti olakšano obavljanje svakodnevnih radnih zadaća. Ugovor o javnoj nabavi robe za projekt ‘Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za Murs-ekom d.o.o.’ u sklopu „Kohezijskog fonda – Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“ potpisan je 15. prosinca dok je primopredaja dvaju nova komunalna vozila za sakupljanje otpada izvršena danas, 23. prosinca na reciklažnom dvorištu Murs – ekoma.

Novim komunalnim vozilima i gradnjom kompostane u roku od 3 godine povećat će se vrijednost komunalnog poduzeća za 400% i unaprijediti komunalni standard.

„ Mogli bismo reći da je ovo poklon pod bor, međutim ipak je ovo trud svih onih koji su u ovome sudjelovali, od djelatnika Murs-ekoma do gradskih djelatnika koji su radili prijavu samog projekta. Dobili smo dva vozila Mercedes vrijedna 2,2 milijuna kuna i ono što želim reći naša odluka od prije dvije godine da preuzmemo komunalno poduzeće je bila jako dobra. Ono što bi ujedno htio naglasiti je kvalitetna i odlična suradnja Grada Mursko Središće sa susjednim općinama Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec. Zahvaljujem načelnici na toj jednoj simbiozi koja donosi ovakve nove vrijednosti i boljitak za sve građane i mještane.“ – istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće i predstavnik Skupštine Murs – ekom d.o.o. Dražen Srpak.

Facebook objava .g. Dražen Srpak – Nova komunalna vozila za poboljšanje komunalnih usluga

Današnjoj primopredaji nazočili su i direktor komunalnog poduzeća Murs – ekom Josip Sršan, voditelj projekta tvrtke Tehnix d.o.o. Željko Horvat, zamjenik voditelja komercijalne službe tvrtke Tehnix d.o.o. Vlado Balent,  načelnik Općine Selnice Ervin Vičević, načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić i načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec koji je istaknuo „Želim zahvaliti gradonačelniku i djelatnicima Murs – ekoma što su uložili svoj trud i znanje i što smo našli zajednički jezik kako bi komunalno poduzeće dalo što bolji rezultat svima nama.“

Vozila su proizvođača Mercedes Benz, model podvozja Arocs 1827, nosivosti 18 tona s modelom nadogradnje Ekomunal zapremnine 16 m3 proizvođača Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Jedno nabavljeno vozila sa nadogradnjom 16m3 prvenstveno će se koristiti za sakupljanje biorazgradivog komunalnog otpada (BKO), dok će se drugo takvo vozilo koristiti za odvojeno sakupljanje otpada (plastika, papir, metal, tetrapak).


 

Projekt KK.06.3.1.18.0009 „Nabava 2 komunalna vozila za odvojeno sakupljanje otpada za MURS-EKOM d.o.o. “,

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost MURS-EKOM d.o.o.