Novogodišnja čestitka načelnika Martina Srše

30.12.2022.

Na kraju smo još jedne godine. Godine koja je bila izazovna i teška. Početkom godine uz  neugodnu pandemiju COVID-19 započeo je i rat u Ukrajini. Na području naše Općine smjestili smo deset Ukrajinskih obitelji koje su na žalost morale napustiti svoja ognjišta. Pokazali smo solidarnost i ujedno se prisjetili kako su u vrijeme Domovinskog rata i mnoge Hrvatske obitelji morale napustiti svoje domove.

Tijekom ove 2022. godine zajedno smo proživjeli mnoge lijepe i manje lijepe trenutke. Sanirali smo sve ulice u naseljima koja su bila zahvaćena izgradnjom sustava otpadnih voda, obnovili i izgradili i druge prometnice, ljutili se na sporu izgradnju kružnog raskrižja u centru Svetog Martina na Muri, nagutali se prašine, vozili po blatnim i raskopanim cestama… Na kraju svih tih poteškoća dočekali smo dovršetak radova i vjerujem da se ,unatoč svim problemima, strpljenje isplatilo i da smo izgradnjom “rotora“ uz veću prometnu sigurnost dobili i ljepšu vizuru samog središta naše Općine.

Ovime projekt uređenja centra nije završio već je to zapravo početak svega onoga što slijedi u narednim godinama. Planovi za 2023. godinu su veliki i vjerujem da ćemo ih zajedno sa vama, poštovane mještanke i mještani, ostvariti. Zajedničkim promišljanjem, slogom, zajedništvom, međusobnom tolerancijom i ponajviše strpljenjem, ostvarit ćemo sve zacrtano. Imamo prekrasan krajolik, prekrasnu prirodu koja nas okružuje i svi moramo biti svjesni da je to naš životni prostor i da se prema tom prostoru moramo odnositi s poštovanjem.

Moramo ga sačuvati od onečišćenja i svojim djelovanjem doprinositi održivom razvoju naše Općine kako bismo još ljepšu i uređeniju mogli ostaviti generacijama koje dolaze iza nas. Hvala vam na podršci koju pružate meni osobno , hvala na svakoj dobronamjernoj kritici, prijedlogu i sugestiji koju upućujete svima nama koji radimo za dobrobit naše sredine, koji odlučujemo što će se, gdje, kada i kako raditi. Pred nama je godina velikih izazova i projekata kojih se ne trebamo bojati jer znam da ćemo ih zajednički uspjeti realizirati.

Poštovane mještanke i mještani, želim svima nama da u godini koja dolazi budemo prije svega zdravi, da budemo ispunjeni ljubavlju i tolerancijom jedni prema drugima, da budemo sretni i zadovoljni onime što imamo, da to čuvamo, ali i da težimo boljitku i napretku naših obitelji i naše Općine.

 

Vaš načelnik,

Martin Srša

BIMEP 2024.

BIMEP 2024.

Zahvaljujući rastu popularnosti biciklizma u...