Od 18. rujna vađenje krvi u Murskom Središću za sve stanovnike Grada i susjednih općina

16.09.2018.

Grad Mursko Središće nastavlja dobru suradnju s okolnim općinama. Od zajedničkog komunalnog redarstva, otvorenja Ispostave hitne medicine u Murskom Središću do kupnje komunalnog poduzeća Murs-ekom, a ovoga puta je osigurano svakodnevno provođenje usluge laboratorijskih pretraga – vađenja krvi u Zdravstvenoj ambulanti u Murskom Središću za sve stanovnike iz područja grada Mursko Središće, Općine Sveti Martin na Muri, Općine Selnica i Općine Vratišinec. Time se dokazuje da je razgovorom, sinergijom i dogovorom dostupniji i brži razvoj najsjevernijeg područja Republike Hrvatske.

U ponedjeljak, 17. rujna potpisan je Sporazum o sufinanciranju svakodnevnog provođenja usluge vađenja krvi u Murskom Središću između gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka, načelnika Općine Sveti Martin na Muri Dražena Crnčeca, načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića.

Potpisivanju su prisustvovali i glavni medicinski tehničar Županijske bolnice Čakovec Nenad Škvorc koji je naveo da će ovime djelatnici kliničkog laboratorija u Čakovcu biti rasterećeni, a stanovnici ovog područja dobiti jeftiniju i dostupniju uslugu, glavna prvostupnica medicinsko biokemijskog laboratorija Jasna Rakić i zdravstveno laboratorijska sestra Suzana Turk. Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec ispričao se što zbog neodgodivog sastanka nije mogao prisustvovati.- Zahvaljujem na inicijativi i realizaciji projekta. Ovo je dokaz kako lokalna zajednica može podići dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite svojih stanovnika, poručio je Robert Grudić.

– Grad Mursko Središće je radi osiguravanja svakodnevnog provođenja usluge vađenja krvi u Zdravstvenoj ambulanti na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavio potrebu za radnikom te je s ovlaštenom i certificiranom medicinskom sestrom Suzanom Turk sklopio ugovor o djelu te će ona obavljati uslugu vađenja krvi i uslugu prijevoza krvi u Čakovec radi laboratorijskih pretraga.

Grad Mursko Središće sufinancirati će ukupni mjesečni trošak u visini od 3.000 kuna dok će općine Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec sufinancirati svaka u visini od 514,69 kuna. Zahvaljujem načelnicima susjednih općina na podršci i suradnji, osoblju iz laboratorija te posebno ravnatelju Županijske bolnice Čakovec na pomoći i razumijevanju. Vjerujem da će građani dobiti bolju uslugu što je zapravo i posao mojih prijatelja načelnika i mene – istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Načelnici Dražen Crnčec, Ervin Vičević i Zdravko Mlinarić pohvalili su dobru suradnju i iznijeli kako je ona zaista rijetka u Hrvatskoj između susjednih općina. Istaknuli su kako se nadaju da će se ista nastaviti i dalje i da će nastaviti ići u pravom smjeru. Također su naveli kako podržavaju svaku inicijativu koja ide u korist mještana.

U Zdravstvenoj ambulanti u Murskom Središću vađenje krvi obavljati će se besplatno svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka,od 7 do 9 sati uz predočenje printane uputnice. Stanovnici grada i općina, od djece do starijih osoba, moći će obaviti sve pretrage krvi osim rijetkog djela istih kod kojih krv mora odmah ići u analizator koji se nalazi u laboratoriju u Čakovcu te je sve to pobliže objasnila glavna prvostupnica medicinsko biokemijskog laboratorija Jasna Rakić.

Izvor: emedjimurje.hr

BIMEP 2024.

BIMEP 2024.

Zahvaljujući rastu popularnosti biciklizma u...