ODLUKE o pravima za naknadu troškova izborne promidžbe

Sveti Martin na Muri ima prvi hotel u Hrvatskoj koji nosi prestižni europski znak zaštite okoliša – EU ECOLABEL
20. srpnja 2021.
Svim stanovnicima Općine Sveti Martin na Muri i građanima Republike Hrvatske čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
4. kolovoza 2021.
Prikaži sve novosti

ODLUKE o pravima za naknadu troškova izborne promidžbe

Ovom Odlukom utvrđuje se visina naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Pravo na naknadu troškova iz točke I. ove Odluke imaju političke stranke i liste grupe birača koje na izborima za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave dobiju najmanje jednog člana predstavničkog tijela.

Političke stranke i liste grupe birača koje na izborima za članove općinskog vijeća u jedinicama lokalne samouprave koje imaju do 1.000 stanovnika, dobiju najmanje jednog člana predstavničkog tijela, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 1.000,00 kuna za svakog člana, s time da se naknada troškova izborne promidžbe ne smije isplatiti u iznosu većem od ostvarenih troškova izborne promidžbe.

Političke stranke i liste grupe birača koje na izborima za članove općinskog i gradskog vijeća u jedinicama lokalne samouprave koje imaju od 1.001 do 5.000 stanovnika, dobiju najmanje jednog člana predstavničkog tijela, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 1.500,00 kuna za svakog člana, s time da se naknada troškova izborne promidžbe ne smije isplatiti u iznosu većem od ostvarenih troškova izborne promidžbe.


ODLUKE:

Isplate iz proračuna
Skip to content