Održan Murakon te dani vina i jabuke

07.08.2018.

Nakon proteklog vikenda i održanih Dana vina i jabuke te festivala suvremene poezije na romantičnoj lokaciji uz rijeku Muru, tj. na Labirintu ljubavi u Žabniku, vrijeme je da iz suvremenosti malo otputujemo u prošlost i prisjetimo se nekih davnih vremena. Nadolazeća događanja u sklopu Dana turizma sljedećeg vikenda 11. i 12. kolovoza bit će upravo u tim tonovima.

Susreti starih vremena i zabava za sve

U subotu 11. 8. dođite u Žabnik na Međunarodni susret Oldtimer kluba Međimurje i uživajte u limenim ljubimcima kakvi su se vozili nekad. Početak susreta bit će u 16 h kod Mlinarske kuće. Pozivamo i umirovljenike na Međunarodni susret umirovljenika koji počinje u 15 h na igralištu NK Polet, a navečer s početkom u 20 h na igralištu NK Polet svi su zajedno dobrodošli na zabavu uz Aktiv bend i legendarnu grupu Magazin.

Tradicionalna Povorka starih običaja i zanata

Središnja proslava Dana turizma odvijat će se u nedjelju 12. 8. uz tradicionalnu Povorku starih običaja i zanata s početkom u 14:30 h, a zabavljat će vas Drele. Nakon povorke u 17 h opustite se uz Klapu Maslinu i Rangers band na Igralištu NK Polet. U nedjelju 12. 8. bit će organiziran i besplatan vlakić koji će voziti posjetitelje diljem najsjevernije hrvatske općine. Riječ je o atrakciji koja je uvijek interesantna, kako malima, tako i velikima.

Općina Sveti Martin na Muri na trenutak će se prisjetiti prošlosti, pa dođite i s nama zavirite u uspomene!