Održan radni sastanak na temu : Izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda Toplica sveti Martin i okolnih naselja

04.04.2022.

U Termama Sveti Martin održan je sastanak o izgradnji sustava za odvodnju otpadnih voda koje obuhvaća Urbanistički plan uređenja područja Toplica Sveti Martin te dijelove naselja  Grkaveščak, Gradiščak, Jurovčak , Gornji Koncovčak u Općini Sveti Martin na Muri te Železnu goru i područje zvano Herjakovčina u Općini Štrigova.

Na sastanku su bili predstavnici  Međimurskih voda Dario Ban i Lidija Car, Hrvatskih voda Josip Juras, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša i pročelnica Vlatka Županec te direktorica Termi sveti Martin Nuša Korotaj i direktor održavanja Vedran Augustić.

Prema postojećoj projektnoj dokumentaciji zahvat bi obuhvatio gore navedena naselja u dužini od 22km i najvećim bi djelom uz kućanstva pokrio i sve trenutno izgrađene smještajno turističke objekte, ali i one koji se tek planiraju izgraditi.

U najkraćem vremenskom razdoblju pristupit će se raspisivanju natječaja za izradu Projektne dokumentacije kako bi se mogao podnijeti Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole te samim time na vrijeme pripremila sva potrebna dokumentacija kojom bi se Projekat mogao kandidirati na natječaje za sufinanciranje sredstvima EU. Prema trenutno važećim cijenama cijeli projekt se procjenjuje na 45 milijuna kuna.

Predviđenim sustavom odvodnje, pročišćavanja i zbrinjavanja otpadnih voda, riješio bi se gorući problem postojećih ali i svih budućih turističkih objekata.