Održan sastanak u vezi početka gradnje kanalizacije u Poljskoj ulici u Svetom Martinu na Muri

02.10.2023.

Na poziv predstavnika investitora, općinskog načelnika Martina Srše, održan je sastanak s predstavnicima nositelja projekta Međimurskih voda, Dariom Banom i Daliborom Jezernikom, s predstavnicima firme izvođača radova Hidrotehnike d.o.o., direktorom Sašom Sabolićem i voditeljem gradilišta Marinom Virčom, te predstavnikom nadzora radova iz firme Nord-Ing d.o.o. Rokom Magdalenićem.

Tema sastanka bila je skori početak radova na kanalizacijskoj mreži u Poljskoj ulici koja nije bila obuhvaćena projektom Aglomeracije, a nalazi se tek stotinjak metara od novoizgrađene kanalizacijske mreže te tristotinjak metara od centra općinskog središta. Razgovaralo se o svim predradnjama koje je potrebno izvršiti prije nego se započnu radovi.

Obzirom da u Poljskoj ulici stanuje četrdesetak, pretežno mladih obitelji s djecom, potrebno je za vrijeme izvođenja radova omogućiti nesmetan i siguran promet vozila i pješaka, a posebno učenika u školu i kući.

Obilaskom budućeg gradilišta utvrđeni su svi potrebni koraci koji će se do početka radova trebati poduzeti kako bi sve teklo bez većih problema. Prema riječima predstavnika izvođača radova, radovi bi trebali započeti sredinom ovog mjeseca. Vrijednost investicije je nešto viša od 290.000 € s PDV-om.

Nakon izgrađene kanalizacijske mreže pristupit će se izgradnji i asfaltiranju pješačkih staza te asfaltiranju ostatka ulice.