Odvojak Ulice hrvatskih branitelja u Žabniku dobiva novi izgled

15.05.2023.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u petak 12. svibnja 2023. je objavilo popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine. Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Općina Sveti Martin na Muri kandidirala je projekt pod nazivom „Izgradnja prometnice i pješačke staze sa okretištem na dijelu Ulice hrvatskih branitelja u naselju Žabnik“ za koji je od Ministarstva odobreno 30.900 € .

Dobivena sredstva Ministarstva neće biti dovoljna za realizaciju tog projekta te će se razlika morati sufinancirati iz Općinskog proračuna. Ulica je dužine cca 100 metara i u njoj je moguće izgraditi 9 stambenih objekata od kojih su već 3 izgrađena, a uz tu Ulicu nalazi se i općinsko zemljište na kojem će se izgraditi i igralište za djecu.

Unatoč velikom izdvajanju financijskih sredstava iz Proračuna, Općina Sveti Martin na Muri kontinuirano ulaže u komunalnu infrastrukturu kako bi se mladim obiteljima omogućila izgradnja obiteljskih kuća, a samim time se doprinosi demografskoj obnovi i ostanak mladih obitelji u općini.