Općina Sveti Martin na Muri stipendira učenike obrtničkih zanimanja

Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na području Općine Sveti Martin na Muri u 2022. godini
3. lipnja 2022.
POČETAK RADOVA – izgradnja kružnog raskrižja na ŽC 2003 i ŽC 2245 u Svetom Martinu na Muri
7. lipnja 2022.
Prikaži sve novosti

Općina Sveti Martin na Muri stipendira učenike obrtničkih zanimanja

Općina Sveti Martin na Muri brine od najranije dobi za svoje najmlađe stanovnike. Uz sufinanciranje Dječjih vrtića, nabavke bilježnica za svu predškolsku i školsku djecu, sufinanciranje autobusnog prijevoza, prigodnih poklona za blagdane, već dugi niz godina dodjeljuje stipendije svojim studentima pa je tako za ovu godinu dodijeljeno 20 mjesečnih stipendija i jedna jednokratna stipendija.

U suradnji s Obrtničkom komorom Međimurske županije i Međimurskom županijom od ove godine po prvi puta Općina je dodijelila i godišnje stipendije za dva učenika i jednu učenicu koji su upisali obrazovanje za  obrtnička zanimanja i to automehaničarske, strojobravarske i kuharske struke.

Općinski načelnik Martin Srša, u prostorijama Udruge obrtnika Međimurske županije u Čakovcu, prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora o stipendiranju, a za tu je svrhu
Općina Sveti Martin na Muri izdvojila 15.000 kn.

Svjesni smo kako se sve manje djece upisuje upravo za obrtnička zanimanja, pa će ubuduće stipendije postati poticaj ali i standard za buduće učenike koji će upisivati obrazovanje za deficitarna obrtnička zanimanja. Svaki od troje učenika primit će po 6.000 kn koje će im zasigurno dobro doći, a ujedno je i to mala pomoć i njihovim roditeljima za pokrivanje troškova školovanja u ovim sve težim vremenima.

Raduje nas činjenica što već svi učenici nakon školovanja imaju sigurno zaposlenje.

 

 

Isplate iz proračuna
Skip to content