Postavljena solarna rasvjeta u naselju Grkaveščak

Tehnički pregled traktora – Lapšina
17. travnja 2023.
Održan sastanak i prezentacija idejnog projekta – ODVODNOG SUSTAVA TOPLICA SVETI MARTIN
19. travnja 2023.
Prikaži sve novosti

Postavljena solarna rasvjeta u naselju Grkaveščak

Općina Sveti Martin na Muri kontinuirano podiže kvalitetu lokalne infrastrukture na principu održivog razvoja proširenjem trase javne rasvjete i postavljanjem novih stupova i led rasvjetnih tijela svugdje gdje postoji potreba osvjetljavanja javnih površina.

U svrhu podizanja kvalitete života mještana i posjetitelja destinacije Sveti Martin na Muri, izvršena je dopuna i modernizacija javne rasvjete, odnosno postavljena je ekološka solarna javna rasvjeta prihvatljiva kao oblik zelene energije, tj. rasvjeta s uštedom energije koja je u ovo vrijeme enormnog porasta troškova energije i te kako opravdana. Prema Zakonu o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja i Pravilnicima koji su na snazi od 24.veljače 2023.godine, sve Jedinice lokalne samouprave imaju rok od 12 mjeseci za donošenje plana rasvjete i akcijskog plana gradnje/rekonstrukcije javne rasvjete.  Tako je ovih dana u naselju Grkaveščak postavljeno 5 novih solarnih led rasvjetnih tijela, a u centru Svetog Martina na Muri zamijenjene su stare svjetiljke s novim štedljivijim i ekološki prihvatljivijim led rasvjetnim tijelima.

Modernizacija i dopuna javne rasvjete nastavlja se i u ostalim naseljima kako bi razvoj i standard svih mještana općine Sveti Martin na Muri bio ujednačen i na što višem nivou, a krajnji cilj je svakako sprječavanje iseljavanja i smanjenje negativnog demografskog trenda, ušteda troškova javne rasvjete , smanjenje emisije CO2 i svjetlosnog onečišćenja istaknuo je načelnik Općine ,Martin Srša.

 

 

Isplate iz proračuna
Skip to content