Poziv na sudjelovanje u kuhanju Martinskog gulaša 2018.

SRD “Čikov” Sv.Martin na Muri prvak 1.lige županije Međimurske u lovu ribe udicom na plovak
26. rujna 2018.
Izložba povodom Svjetskog dana jabuka
12. listopada 2018.
Prikaži sve novosti

Poziv na sudjelovanje u kuhanju Martinskog gulaša 2018.

Poziv na sudjelovanje na Martinju u Svetom Martinu na Muri 10. studenog 2018.

U subotu 10.11.2018. godine u Svetom Martinu na Muri priprema se veliko gastronomsko natjecanje u kuhanju Martinskog gulaša. U natjecanju će sudjelovati 40 ekipa za koje će biti osiguran kotlić za kuhanje, drva i osnovne namirnice potrebne za kuhanje. Okupljanje ekipa je u subotu 10:30 sati , a u 11:00 sati je početak kuhanja. Najbolja prva tri gulaša dobivaju vrijedne nagrade. Kotizacija po ekipi ( najmanje troje člana ) je 200 kuna s time da se 50 kuna vraća nakon povratka kotlića za kuhanje i ostale zadužene opreme. Pozivamo Vas na sudjelovanje u kuhanju Martinskog vinskog gulaša.

Mollimo Vas da ako ste zainteresirani da nam se javite na broj telefona 040 / 868 619 ili putem maila info@svetimartin.hr najkasnije do 31.10.2018. godine do 12:00 sati.

Srdačan pozdrav.

Predsjednik TZ , Dražen Crnčec


MARTINSKI VINSKI GULAŠ

Povijest gulaša

Gulaš je vrsta guste juhe od svinjetine ili junetine i nastao je od mađarske riječi Gulyas što znači pastir. Omiljen je u zemljama bivše Austro – Ugarske (Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Austrija, Slovačka, Češka).

Sadrži niz sastojaka kao između ostalog: krumpir, luk, rajčica, češnjak, papar, mljevena slatka i ljuta paprika. Kuha se 2 do 3 sata, ne smije biti precrveni, a niti pregusti. Jedan od glavnih temelja čini prženi luk, meso i naravno kvalitetno vino.

SVETOMARTINSKI VINSKI GULAŠ

Meso izrezano na kocke se prži na malo vrućeg ulja ili masti tako da porumeni sa svih strana, a da ne zagori. Meso će pustiti svoje sokove i izmiješati se s uljem i ostati fino, sočno. Dodaje se luk, malo soli i lagano se dinsta. Zalije se sa 2,5 dcl vina i potom vodom, toliko da pokrije sve sastojke. Lovor list, slatka paprika i malo ljute staviti dok je meso omekšano i nakon toga krumpir. Sve zajedno začiniti sa malo koncentrata rajčice….i to je to!

 

DOBAR TEK

Isplate iz proračuna
Skip to content