Prijavite se za besplatan optički priključak Hrvatskog Telekoma

16.03.2023.

Nakon što je u listopadu prošle godine predstavljen projekt izgradnje optičke infrastrukture na području Murskog Središća te općina Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova, započela su i prva uključenja korisnika na optičku mrežu Hrvatskog Telekoma koji imaju priliku isprobati sve prednosti korištenja brzog interneta. Navedenim projektom će se za više od 11 tisuća korisnika s ovog područja omogućiti brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.

 

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korištenje digitalnih usluga kao što su e-Građani, e-škole, e-zdravlje, a velike brzine i dostupnost interneta pridonijet će daljnjem razvoju poduzetništva i gospodarske djelatnosti.

 

Mreža koju će Hrvatski Telekom izgraditi u sklopu ovog projekta bit će otvorena, što znači da će svi ostali operatori i davatelji usluga elektroničkih komunikacija imati otvoren pristup mrežama te će, isto kao i HT, biti u prilici nuditi svoje maloprodajne širokopojasne usluge krajnjim korisnicima na području koje projekt obuhvaća.

 

Svi zainteresirani za izvedbu priključka na vlastitom objektu mogu se javiti na e-mail adresu: prikljucak-murskosredisce@t.ht.hr, te će u narednom periodu djelatnici Hrvatskog Telekoma obilaziti stanovnike na navedenim područjima i osobno prikupljati Liste interesa za realizaciju optičkih priključaka.

 

Podsjećamo, riječ je o jednom od 13 projekata prema kojima će Hrvatski Telekom do kraja 2023. godine izgraditi optičke mreže koje omogućuju brzine od minimalno 100Mbit/s, i to za gotovo 150 tisuća novih korisnika na područjima gradova, općina te sub-urbanih i ruralnih dijelova Hrvatske. Projekt se provodi sukladno strukturnim pravilima Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja te je ukupna vrijednost projekta izgradnje optičke infrastrukture na području Murskog Središća i susjednih općina gotovo 8 milijuna eura. Hrvatski Telekom će investirati više od 4,6 milijuna eura u ovaj projekt, dok će preostali iznos, sufinancirati Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.