Ravnateljica ŽUC-a Đurđica Hamer sa suradnicima na radnom sastanku u Općini Sveti Martin na Muri

02.03.2022.

V.d. ravnateljica Županijske uprave za ceste Đurđica Hamer sa suradnicima na radnom sastanku u Općini Sveti Martin na Muri

Na inicijativu Općinskog načelnika Martina Srše održan je radni sastanak s v.d. ravnateljicom Županijske uprave za ceste Đurđicom Hamer. Sastanku su prisustvovali uz načelnika Općine i općinska pročelnica Vlatka Županec te uz v.d. ravnateljicu ŽUC-a, voditelj odjela za održavanje Stjepan Marčec i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Franjo Makovec.

Glavna tema razgovora je uz problematiku sanacije županijske ceste nakon aglomeracije bila izgradnja rotora u centru Svetog Martina na Muri za koji je raspisan natječaj za izvođenje radova, te bi prema riječima v.d. ravnateljice izgradnja započela krajem travnja dok je  završetak predviđen do kraja lipnja ove godine  kako bi se izbjegle prometne gužve u špici turističke sezone.

Na sastanku se razgovaralo i o ostaloj prometnoj problematici, a posebice o proširenju ceste u naselju Brezovec, te izgradnji biciklističke staze od graničnog prijelaza Bukovje – Čestijanec i Jurovec – Lapšina, o obnovi i izgradnji pješačkih staza od centra Sv. Martina prema rotoru u Vrhovljanu, o izgradnji pješačko biciklističkih staza u Dunajskoj ulici prema mostu na rijeci Muri, o proširenju ceste i izgradnji pješačko biciklističke staze uz groblje prema Gradiščaku, o uklanjanju nasipa između NK Polet i Izletišta Goričanec te o postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije na cestama kojima gospodari ŽUC.

Razgovor je bio konstruktivan i načelno je dogovorena lista prioriteta i dinamika izvođenja budućih projekata. Za svaki projekat potrebno je ishoditi i potrebnu dokumentaciju kako bi se planirani projekti mogli realizirati. Izvršio se i obilazak radova koji se izvode u sklopu rekonstrukcije nerazvrstane ceste III. faza u naselju Jurovčak za koju je Općina dala zahtjev za prekategorizaciju iz lokalne nerazvrstane u županijsku cestu.

Na samom kraju radnog sastanka naglašena je dobra suradnja između ŽUC-a i Općine Sv. Martin na Muri, a sve u interesu poboljšanja prometne infrastrukture i što veće sigurnosti svih dionika u prometu.