Svetomartinske bicikliste načelnik Srša ispratio na put u Svetište Majke Božje Bistričke

Načelnik općine priredio prijem za zlatne Svetomartinske Mažoretkinje
1. srpnja 2022.
Svetom Martinu na Muri ponovno petica iz transparentnosti
4. srpnja 2022.
Prikaži sve novosti

Svetomartinske bicikliste načelnik Srša ispratio na put u Svetište Majke Božje Bistričke

Župa svetog Martina biskupa  tradicionalno svake godine hodočasti u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, a već sedmu godinu za redom hodočaste i Svetomartinski biciklisti. Tako je bilo i ove subote 2.7.2022. godine kada su u ranojutarnjim satima biciklisti krenuli na put prema Svetištu.

Ujutro oko pola šest sati njih šestoricu na put je ispratio općinski načelnik Martin Srša, a po putu su im se pridružila i  dva djelatnika MUP-a iz policijske postaje Mursko Središće te jedan biciklist iz Čakovca. Na putu su ih pratila i dva osobna vozila u slučaju da se dogodi kakva nezgoda.

Srećom uz manje tehničke poteškoće svi biciklisti stigli su na cilj. Biciklisti su sudjelovali kod Svete mise i naveć4čer na Križnom putu sa svijećama a u nedjelju na jutarnjoj svetoj  misi.

Nakon doručka u nedjelju 3.7.2022. krenuli su natrag svojim kućama  te su se u popodnevnim satima vratili na mjesto polaska. Bilo je to jedno, iako zbog visokih temperatura, naporno ali  prekrasno druženje i hodočašće koje su biciklisti prikazali za svoje najbliže i za svoje župljane.

Biciklisti hodočasnici posebno se zahvaljuju na podršci općinskom načelniku Martinu Srši i Turističkoj zajednici Općine Sve ti Martin na Muri koja je osigurala smještaj.

 

Isplate iz proračuna
Skip to content