Svetomartinske bicikliste načelnik Srša ispratio na put u Svetište Majke Božje Bistričke

03.07.2022.

Župa svetog Martina biskupa  tradicionalno svake godine hodočasti u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, a već sedmu godinu za redom hodočaste i Svetomartinski biciklisti. Tako je bilo i ove subote 2.7.2022. godine kada su u ranojutarnjim satima biciklisti krenuli na put prema Svetištu.

Ujutro oko pola šest sati njih šestoricu na put je ispratio općinski načelnik Martin Srša, a po putu su im se pridružila i  dva djelatnika MUP-a iz policijske postaje Mursko Središće te jedan biciklist iz Čakovca. Na putu su ih pratila i dva osobna vozila u slučaju da se dogodi kakva nezgoda.

Srećom uz manje tehničke poteškoće svi biciklisti stigli su na cilj. Biciklisti su sudjelovali kod Svete mise i naveć4čer na Križnom putu sa svijećama a u nedjelju na jutarnjoj svetoj  misi.

Nakon doručka u nedjelju 3.7.2022. krenuli su natrag svojim kućama  te su se u popodnevnim satima vratili na mjesto polaska. Bilo je to jedno, iako zbog visokih temperatura, naporno ali  prekrasno druženje i hodočašće koje su biciklisti prikazali za svoje najbliže i za svoje župljane.

Biciklisti hodočasnici posebno se zahvaljuju na podršci općinskom načelniku Martinu Srši i Turističkoj zajednici Općine Sve ti Martin na Muri koja je osigurala smještaj.