TK SVETI MARTIN – sami grade spremišnu kućicu za bolje uvjete i visoke ciljeve

31.08.2022.

Sami grade spremišnu kućicu za bolje uvjete i visoke ciljeve

 

  • Ovo je u stvari lijepa drvena kućica u kojoj će biti pomagala za lakše i kvalitetnije pripreme, za manje sastanke i druženja, a velika terasa za opuštanje tenisača i publike. Sve radimo sami, a u materijalnom dijelu pomažu nam naša općina i sponzori, kaže Danijel Županec, tajnik i promotor kluba.

 

Ovih kolovoških dana u idiličnom okruženju Izletišta Goričanec u Svetom Martinu na Muri, na teniskim terenima Teniskog kluba Sveti Martin na Muri izrasta lijepa građevina za koju bi na prvi pogled mogli reći ili shvatiti kako je to vikendica ili kućica za odmor, no vrlo brzo je stiglo pravo objašnjenje o čemu je riječ. – Vidite, ovo što još gradimo i uređujemo biti će, mi je nazivamo kućica, mali športsko poslovni, odmorišni i spremišni objekt koji će naš klub koristiti u vrijeme treninga, natjecanja i rekreacije naših članova, kao i za održavanje sastanaka čelništva kluba.

 

U najvećem dijelu radove obavljamo sami, pomažemo onima koji su potrebni kao majstori, a novce dobijemo od klupske članarine, Općine Sveti Martin na Muri i donatora i prijatelja tenisa i kluba. Kućica je površine 10X6 metara s povećom terasom, u dahu je rekao Danijel Županec, tajnik kluba, njegov promotor i svestrani pomagač na radu ovog objekta ali i radu kluba. Dok smo tako razgovarali o tenisu, ljepoti krajolika u kojem nastaje kućica za sve i zagrebačkom Dinamu, što se radi trenutno i događa došla je vidjeti Monika Turk, predsjednica Teniskog kluba sveti Martin na Muri i nakon što je s Župancem razgledala prostorije koje će klubu pružiti nove dimenzije, rekla je: – Ova kućica nam je potrebna i vjerujem kako će nam pružiti nove uvjete u cilju da se klub vodi još kvalitetnije i sadržajnije za više ciljeve koje želimo i možemo ostvariti.

Jer klub ima više od 50 članova u svim kategorijama od najmanjih uzrasta do veterana i seniora, koji se natječu ili igraju turnire Hrvatskog teniskog saveza. Svi oni ostvaruju solidne uspjehe, a ovog trenutka gledamo klupsko prvenstvo na kojemu se igra jako dobar tenis. Ponosna sam na sve naše članove koji osim što se natječu i žive za klub, što je jamstvo za budućnost tenisa u našoj općini. Na izgradnji ovog spremišta i odmorišta i administrativnog dijela kao i terase najviše rade naši članovi i njihovi prijatelji.

Želja nam je sve ovo dovršiti ove godine, a moja osobna želja je da na otvorenje dođe Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, koja zrači optimizmom, profesionalizmom i savršenim stavom, rekla je Monika Turk pozvavši me na čašicu druženja u ambijentu kakav ne uživaju drugi teniski klubovi. Monika Turk, djevojački Matačić i Nikolina Babić, djevojački Sobočanec bile su vrlo dobre rukometašice ondašnjih čakovečkih rukometnih klubova, te je ovo dobar razlog da se sretnu na svečanom otvorenju spremišne kućice i terase.

Teniski klub Sveti Martin na Muri osnovan je 1997. godine i redoviti je sudionik ali i organizator mnogih turnira, liga i kupova bijelog športa.

Piše: Stjepan Mesarić