U rad pušten semafor u Vrhovljanu

08.02.2024.

Za što veću sigurnost svih dionika u prometu, a posebno pješaka, u rad je pušten semafor  „palim crveno“, a nalazi se na najprometnijoj cesti u općini kod groblja u Vrhovljanu. Postavljanjem semafora i novom pješačkom stazom, koja se gradi uz županijsku cestu od Vrhovljana prema Žabniku, povećat će se sigurnost prometovanja i vozila i pješaka, a pogotovo školske djece koja svakodnevno odlaze u školu i kući.

Ukupna vrijednost, postavljenog semafora i izgradnje pješačke staze s oborinskom odvodnjom , nešto je veća od 250.000 € s PDV, a u jednakom omjeru financiraju se od  strane Općine i ŽUC-a.

Prema riječima načelnika Martina Srše u fazi projektiranja su još neke staze i u drugim naseljima, a svakako su u prioritetu izgradnje staze u Jurovcu- uz županijsku cestu i staza s oborinskom odvodnjom u Ulici Zrinskih u Žabniku.

Također je u planu postavljanje kućišta za kamere za nadzor brzine kretanja vozila pa su tako ovih dana prometni stručnjaci iz Policijske uprave Međimurske i načelnik Općine obišli najkritičnije dionice i utvrdili tri pozicije na kojima se mogu postaviti.

Predviđene pozicije su u Jurovcu, u Svetom Martinu na Muri u Dunajskoj ulici te u Vrhovljanu u Čakovečkoj ulici. Unatoč uloženim velikim financijskim sredstvima, sigurnost svih sudionika u prometu je na prvom mjestu.