U Svetom Martinu na Muri obilježen Dan državnosti

30.05.2023.

Povodom Dana državnosti župnik Župe sv. Martina biskupa, velečasni Mladen Gorupić , održao je svetu misu zahvalnicu za Domovinu.

Nakon svete mise ispred spomen ploče koja je postavljena u čast našim poginulim braniteljima Domovinskog rata u ime općine cvijeće je položio općinski načelnik Martin Srša te predsjednik općinskog vijeća Ivica Kutnjak.

Članovi Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Općine Sv. Martin na Muri, vatrogasci DVD-a Sv. Martin na Muri i DVD-a Lapšina,  zapalili su svijeće te minutom šutnje odali počast svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za Domovinu.

U popodnevnim satima također je održano sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana te susreti djece i unuka hrvatskih branitelja koji su okupili više od 500 natjecatelja. Branitelji iz cijele županije, u programu druženja, sporta i zabave u Svetom Martinu na Muri okušali su se u desetak disciplina, stolnom tenisu, šahu, boćanju, streljaštvu, beli, malom nogometu, povlačenju konopca, elektronskom pikadu, dok su kuglanje i ribolov već odigrali u Čakovcu i Podturnu, dok su se djeca i unuci natjecali u elektronskom pikadu, stolnom nogometu, likovnoj radionici i modeliranju.

Susreti su započeli mimohodom od Trga Svetog Martina do Doma branitelja, gdje je održano otvorenje igara kojem su uz predstavnike organizatora i domaćina.