U Svetom Martinu na Muri započeo ciklus radionica Kluba očeva Rastimo zajedno

15.04.2024.

U utorak, 27. veljače 2024., u Dječjem vrtiću Smješko započeo je ciklus radionica Kluba očeva Rastimo zajedno. Ove radionice dio su programa Rastimo zajedno koji se u vrtiću provodi od 2021. godine kada je i osnovan Klub roditelja Rastimo zajedno kojeg čine svi roditelji koji su završili neki od programa Rastimo zajedno. Aktivnim uključivanjem u Klub roditelja, roditelji stvaraju temelje za međusobnu podršku.

Nova znanstvena istraživanja pokazuju koliko je odnos očeva i djece važan za razvoj djeteta i govore o jedinstvenom doprinosu djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju koju daje očeva uključenost i podrška u prvim godinama života. Klub s očevima prilika je da čujemo kako očevi žive svoje očinstvo te kako ih se eventualno može poduprijeti u ostvarivanju njihove važne uloge u djetetovom razvoju. Voditeljice programa Kluba očeva Rastimo zajedno su odgojiteljica Isabela Lisjak i pedagoginja Petra Tomšić.

Program radionica Rastimo zajedno nastao je u okviru UNICEF-ovog projekta Prve tri su najvažnije. Radionice Kluba očeva se provode pod pokroviteljstvom Općine Sveti Martin na Muri koja je prepoznala važnost pružanja stručne podrške roditeljima.