[ VAŽNA OBAVIJEST ] ordinacije obiteljske medicine Sveti Martin na Muri

17.03.2020.

Način rada ordinacija obiteljske medicine Sv. Martin na Muri (dr. Drobnjak, dr. Babić)- molimo strpljivo pažljivo pročitati svi do kraja, i oni koji su bolesni i oni koji su zdravi- barem jedan član obitelji  (pratiti datum obavijesti, mijenjat će se obavijest kad se nešto promijeni).

Da vas zaštitimo, da se u našim čekaonicama ne biste razboljeli, a i da nam se ne desi kolaps zdravstvenog sustava, moramo osigurati da bude što manje osobnih kontakata u ordinacijama – obavljat će se samo nužni pregledi i to isključivo uz prethodni dogovor.

 

NE DOLAZITE BEZ DOGOVORA S NAMA U ORDINACIJE.

 

Sad molimo sve koji su pročitali obavijest da jave drugima – telefoni se koriste za dogovore za pregled akutno bolesnih.

Da biste nas mogli dobiti na telefon kad ste bolesni, bitno je osloboditi telefone od svega drugog.

Za pacijente dr.Drobnjak: 040/868-177

Za pacijente dr. Babić: 040/868-200

Za opće informacije, stanje na granici, način rada bolnice Čakovec i slično, molimo pratite medije, ni mi ne znamo točne podatke, stanje se mijenja iz sata u sat.

 

Sve što se može odraditi bez da zovete – najbolje poslati na e-mail adrese

Za pacijente dr.Drobnjak: ordinacija.drobnjak@gmail.com

Za pacijente dr. Babić: ordinacija.drbabic@gmail.com

 

Sada molimo sve koji znaju koristiti se mailom, da jave svojima o ovoj promjeni, i molimo preuzmite za njih ovu obavezu ako možete, recite im da ako nešto trebaju, kažu vama i prenesite nam. Napišite ime i prezime, datum rođenja, i točno što sve trebate-  lijekove, dogovor za pregled koji nije hitno obaviti danas, kakve su tegobe, poslikajte nalaze mobitelom, skenirajte, napišite što točno trebate, napišite kontakt broj telefona. Dobit ćete odgovor čim prije moguće, najkasnije u roku 24 sata radnim danom. Ako slučajno ne odgovorimo u tom roku, tada nazovite, rijetko se događa, ali vjerojatno je poruka završila u neželjenoj pošti.

Za one koji koriste mobilni portal za pacijente- ništa se ne mijenja.

Za one kojima je proglašena mjera samoizolacije – pridržavajte se uputa, za vaše dobro i dobro svih nas. Svu komunikaciju oko papirologije molimo da obavite putem naših mailova, nemojte slati obitelj da dolazi u ordinacije. Ako imate kakvih zdravstvenih tegoba- zovite.

Za naručivanje lijekova iz stalne terapije –  ukoliko nemate nikog da pošalje mail:

Izvan radnog vremena ordinacija ostavite poruku na telefonskoj sekretarici.

Za pacijente dr.Drobnjak : govorni automat tel. broj 444-010

Za pacijente dr. Babić: broj telefona 868- 200

Terapija će biti poslana u roku 24 sata radnim danom.

Naročito važno, svi koji sumnjaju da su zaraženi covid-19 virusom: imaju temperaturu, kašlju i sl., a boravili su u inozemstvu unazad 14 dana, ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim – ne dolazite u ambulantu, ne idite sami na Hitnu, ni u Bolnicu! Javite se telefonom/mailom/mob. portal izabranom liječniku u njegovo radno vrijeme, a izvan radnog vremena ordinacije, od 7h do 22 sati na tel. broj 040/372-372, od 22h do 7h ujutro na 112 (194) – dobit ćete upute kako postupiti dalje, i kuda se obratiti.
tel. broj 040/372-372 – ovaj broj možete zvati izvan radnog vremena vaše ordinacije i za sva druga akutna stanja, koja ne mogu čekati slijedeći dan. Dobit ćete ili savjet ili ćete biti upućeni da se javite i dogovorite za savjet ili pregled u drugu ordinaciju.

Za hitna stanja- životna ugroženost-  i dalje uvijek zovete 112 (194).

Ako se svi pridržavamo svih uputa – nema panike 🙂

Čuvajte sebe i druge.

Vaše ordinacije obiteljske medicine