Završena III. i posljednja faza rekonstrukcije ceste u naselju Jurovčak

Uskrsnice za umirovljenike
17. ožujka 2022.
[JAVNI NATJEČAJ] za davanje u zakup poslovnog prostora
18. ožujka 2022.
Prikaži sve novosti

Završena III. i posljednja faza rekonstrukcije ceste u naselju Jurovčak

Nakon provedenog natječaja i odabira najpovoljnijeg izvođača radova krajem studenoga prošle godine započela je rekonstrukcija ceste u Jurovčaku III. i posljednja faza u duljini od 334 metara. Radovi su završeni ovih dana, a vrijednost radova je 483.000,00 kn. Prijavom na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je za tu III. fazu 150.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Vrijednost kompletne sanacije jedne od najprometnijih turističkih cesta u Općini Sveti Martin na Muri a u duljini od 994 m stajala je oko 1.430.000,00 kn od čega je kroz prijave na gore spomenuto Ministarstvo odobreno okruglih 500.000,00 kn a ostatak je namaknut iz Proračuna Općine.

Rekonstrukcijom ceste obuhvaćeni su svi potrebni radovi od pripremnih zemljanih, betonskih i asfalterskih radova.

Očišćeni su i produbljeni odvodni jarci uz cestu, izgrađeni su novi propusti za vodu te postavljeni rubnjaci i kanalete.

Uz već, ranije ove godine postavljene solarne kandalabere, Općina i naselje Jurovčak dobili su modernu prometnicu. Na ovime zasigurno nećemo stati, već ćemo sanirati i ostale prometnice kojima je potrebna rekonstrukcija.

 

Isplate iz proračuna
Skip to content